Vandaag was de derde dag van mijn drie aaneengesloten dagen Hoge Veluwe. De dames van de Parkwinkel konden vandaag op mijn hulp rekenen. Om tien uur melde ik mij daarom in het bezoekerscentrum waar ook de winkel is gevestigd. We beginnen altijd met een gezellig kopje koffie {#newcoffee}, thee of chocolademelk achter de informatie balie. Op die manier krijgen we even de tijd om bij te kletsen. Ik werk niet op een vaste dag of tijd in de Parkwinkel en dus komt het voor dat ik sommige collega´s lang niet zie. Dat was vandaag ook het geval, één collega die nu al een flink aantal maanden als nieuwe vaste kracht in de winkel werkt had ik zelfs nog nooit gesproken. Kortom er was veel om te bespreken.

Natuurlijk moest er ook gewerkt worden. Dus gingen we vol goede moed aan de slag. Normaal gesproken helpt de vrijwilligster de klanten terwijl de beroepskracht achter de computer {#typing} en achter de schermen werkzaamheden verricht. Maar vandaag waren er weinig klanten. Op maandag is het meestal wel wat rustiger in het park omdat het Kröller-Müller Museum dan gesloten is. Maar nu zijn bovendien intussen ook de meeste schoolreisjes achter de rug en de zomervakanties {#relax} zijn nog niet begonnen en dus was het erg stil. De stagiaires die normaal de orde bewaken en hulp bieden op het Marchantplein hadden zelfs de tijd om zich rond te laten leiden op het jachthuis. Kortom je kon een kanon afschieten zonder iemand te raken.

Geen reden echter om stil te gaan zitten want al staat het bezoekerscentrum midden in het bos die leuke artikelen worden niet door kabouters {#santa} in de winkel gezet. Er waren weer een heleboel dozen met nieuwe voorraad binnen gekomen en die moesten opgenomen worden in de computer, geprijsd en in de winkel of in het magazijn gezet. Terwijl mijn collega achter de computer {#typing} zat heb ik me bezig gehouden met het beprijzen en opruimen. Om te beginnen waren dat hinden en herten {#rudolph} met een magneet voor op de koelkastdeur. In de winkel hebben we bij de kassa een metalen paal waar onze magneten aanvast zitten. Je zou dus kunnen zeggen dat ik vanmorgen hinden en herten aan de (schand)paal heb genageld. Verder heb ik beeldjes van onder andere vogels {#duck} en jonge herten geprijsd. Dat viel niet altijd mee want aan de onderkant van die beeldjes staat meestal de barcode en die moet natuurlijk onbedekt blijven. Doordat de beeldjes klein zijn is het dus lastig om daar ook nog eens een prijsje bij te plakken. Maar met wat passen en meten is het gelukt.

Aan het eind van mijn dagdeel (van 10 tot 2 uur) was er een ontelbare hoeveelheid wild {#mouse} door mijn handen gegaan en mijn vingers waren zwart van de stempelinkt. En hoewel ik mijn handen intussen meerdere keren gewassen heb is mijn duim nog steeds niet helemaal schoon. Tussendoor kwamen er zowaar een paar klanten, een groepje Tsjechen, te zien aan het Tsjechische geld dat één van hen in zijn portemonnee had. Ze spraken alleen Tsjechisch en hoewel ik best een aantal talen voldoende beheers om mensen te woord te kunnen staan behoort Tsjechisch daar niet toe {#shrug}. Dus moesten we ons behelpen met handen en voeten maar dat lukte gelukkig wonderwel  maar net toen ze afgerekend hadden kwam er nog een Tsjechische dame binnen die vloeiend Engels {#flaguk} bleek te spreken, kreun…. Om 2 uur zat mijn shift er op en, en dat zul je net zien toen kwam er een buslading met schoollieren binnen.

Maar mijn drie dagen Hoge Veluwe zaten er op en dus ging ik snel op weg {#driving} naar huis want mijn zoon, die in 4 VWO zit, kon vandaag de cijfers van zijn laatste proefwerkweek ophalen en ik was natuurlijk zeer benieuwd naar die resultaten. Bij thuiskomst bleek hij zelfs zijn rapport al meegekregen te hebben. Dat hij over zou gaan stond eigenlijk al wel vast maar met welke cijfers natuurlijk nog niet. Uiteindelijk gaat hij nu naar 5 VWO met voor zijn profielkeuze vakken: 1 zes, 5 zevens en 2 achten en voor de dit jaar andere verplichte vakken had hij ook een 7, kortom een lijst om trots {#happy_thumbup} op te zijn!

 

About the Author

Elmar

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)