dinsdag 23 november 2010 Er zijn 32 reacties deze week Blog, Politiek

dat:

 • Prins William zich verloofde met Kate Middleton en bekend maakte dat ze op 29 april 2011 in Westminster Abbey zullen trouwen.
  Ik ben blij voor mijn tweede vaderland omdat ze nu eindelijk weer eens iets leuks hebben om naar uit te kijken.Kate kreeg de verlovingsring die prinses Diana ooit kreeg van prins Charles, de ring zou van bijzondere betekenis zijn voor Wills, maar of ik hem na alles wat er met prinses Di gebeurd is ook zou willen dragen….???

 • De Paus condoom gebruik in sommige bijzondere situaties kan toestaan.
  Goed dat de Paus tot inkeer komt, maar wel erg laat. Bovendien is het ook nog niet duidelijk onder welke omstandigheden hij het condoom   gebruik aanvaardbaar acht, er is dus nog werk aan de winkel voor het Vaticaan.
 • Luis Suarez zijn tegenstander beet.
  Hij is voor twee wedstrijden geschorst en verder wil de trainer er weinig over kwijt.
  Overigens mag hij nog wel meespelen om de Champions League.
  Het muisje zal vast nog een staartje krijgen want ik kan me niet voorstellen dat de KNVB hier niets over te melden heeft.
 • Er meerdere PVV-ers in opspraak raakten.
  Geert Wilders, zo bleek de afgelopen week, heeft zijn partijgenoten in de Tweede Kamer niet goed gescreend. Dat kwam hem afgelopen week duur te staan, één collega stapte op en een andere collega weigerde op te stappen met als gevolg een debat waarbij Geert zwaar door het stof moest. In de peilingen waren ook gelijk de gevolgen zichtbaar, het aantal zetels daalde flink. Misschien wordt het toch tijd om naar Hero Brinkman te gaan luisteren met zijn pleidooi voor meer democratie binnen de partij?!
 • Het treinverkeer in Nederland plat ging vanwege een brand.Het leek zo goed te gaan, eindelijk is het spoorwegennet voorbereid op herfst en winter, en dan gaat alles op zijn kont door een brandje.
  Waarom was er geen back-up op een andere locatie? Onbegrijpelijk dat men afhankelijk is van slechts één verkeersleidingscentrum.
  Wat nog minder begrijpelijk is dat reizigers zo slecht geïnformeerd werden, en dat er blijkbaar geen scenario klaar ligt met daar in hoe te handelen in een dergelijke situatie. Kortom ook hier is er nog werk aan de winkel.
 • Sinterklaas in Harderwijk aan kwam. {#sint}
  Elk jaar is het weer spannend of de Sint weer op tijd aankomt in ons land. Er gaat onderweg van Spanje altijd van alles mis en dat was ook nu weer het geval. De Sorrypiet (John Jones) had alle pepernoten overboord gegooid, zodat ze de weg terug naar Spanje weer zouden kunnen vinden. Er zat niets anders op dan dat een aantal pieten stiekem vast naar de pepernoten fabriek in Harderwijk gingen om de voorraad weer aan te vullen. Helaas werden ze door een aantal mensen ontdekt en dacht men zelfs dat de Sint er al was. De Sint wist natuurlijk niets van alle commotie omtrent de pepernoten. Gelukkig kwam alles weer goed en zijn Sint en zijn pieten nu druk met het vullen van schoenen.
 • Er geschreeuwd werd om kunst. {#gallery}
  Het kabinet is van zin om flink te bezuinigen op kunst. BTW voor kaartjes gaat omhoog, orkesten en koren worden opgeheven en zo zijn er nog een aantal maatregelen aangekondigd. Zoals jullie weten leidt ik rond in jachthuis Sint Hubertus en breng ik geregeld een bezoekje aan het Kröller Müller Museum. Jullie begrijpen dat ik de kunst een warm hart toe draag. Maar dat betekend niet dat ik de bezuinigingen af keur. De Kröllers zijn tenslotte ook goede voorbeelden van hoe privé gelden een goede bijdrage kunnen leveren aan kunst. De kunstenaar Bart van der Leck kon dankzij een maandelijkse toelage van de Kröllers zich geheel wijden aan de kunst. De ‘kunst’ is om een goed evenwicht te vinden tussen besteding van publiek en privé geld binnen de kunst.
 • De lang verwachte biologie over Helene Kröller-Müller uit kwam.
  In bijna alle landelijke kranten is er aandacht aan besteed en terecht want het is een lijvig veel omvattend werk. De schrijfster Eva Rovers, heeft voor haar promotie onderzoek, ze is op het leven van Helene gepromoveerd, alle brieven die Helene ooit schreef aan haar goede vriend Sam van Deventer mogen lezen, iets wat nog nooit iemand voor haar heeft kunnen doen.
  Inmiddels ben ik natuurlijk fanatiek aan het lezen en ik zal er ongetwijfeld in de toekomst zoals al eerder beloofd een stukje aan wijden.
 • Er voor het eerst dit winterseizoen sneeuw voorspeld wordt! {#snowing}
  Vanaf donderdag verwachten de deskundigen op het gebied van het weer sneeuw! Ik ben een echte liefhebster van sneeuw, dus laat maar komen! {#groot} Morgen krijgt onze auto zijn winterschoenen weer aan, dus dan ik ben er ook wat dat betreft helemaal klaar voor!

About the Author

Elmar

32 Reacties

 1. Annojo

  OT: ik snap nu pas wat dat “comment luv” inhoudt, leuke functie!

 2. Annojo

  Leuk, zo’n weekoverzicht. Het was me het weekje weer wel als je dat zo allemaal leest.

 3. Jeroen

  Over mw.Kröller Müller stond ook een hele biografie in een van de (geschiedenis)tijdschriften die ik regelmatig koop. Zal zeker de moeite van het lezen voor je waard zijn.

 4. francky

  sneeuw hebben we  hier ondertussen al gehad en voor dinsdag verwachten ze een nieuw pakje.
  Over de paus en zijn condoom kunnen we kort zijn.
  En gelijk hebben ze dat ze in de UK feest vieren.

 5. marjolein vh pl.

  Zo, dan zijn we weer bij wat eral zo gebeurd was 🙂
  Gelukkig ook positief nieuws
  Kunnen we wel gebruiken
  Fijn weekend

  hier is nog geen sneeuwvlok gevallen 🙁

 6. J@n.

  Hé hé, nou lukt het me de cursur in het reactieveld te zetten, na een lege reactie.
  Ondertussen zijn de nieuwsfeiten alweer ingehaald door de werkelijkheid en heeft Dracula Duikelaar Suarez van de KNVB 7 wedstijden aan zijn boks. En Wilders vind ondertussen dat de linkse pers zijn PVV aan het demoniseren is…….. En het is nou Vrijdagavond en ik heb hier nog niet één vlokje sneeuw gezien. Maar eerlijk gezegd hoeft het voor mij ook niet.
  Ik wens je een heel fijn weekend Elmar.
  Gr. J@n.

 7. J@n.

 8. Liesbeth

  Jaa Elmar. Ik zou die ring zeker meteen gaan dragen.
  Ik vind haar zo knap! Leuk hoor.

 9. gerdaYD

  Dankjewel lieve Elmar, om al die gebeurtenissen van de voorbije week even op een rijtje te zetten, en dan nog in een knap geschreven log! Blij dat je weer even boven water kwam…
  Ook bedankt voor je lieve, steunende wensen: de positieve energie die jij en mijn andere webbies haar kant opstuurden heeft geholpen: de operatie is geslaagd! Nu nog revalideren…
  Maak er een fijne laatste werkdag van meid, en straks OP naar een hopelijk wat rustiger weekend hé….

 10. Truus

  Het meeste had ik meegekregen Elmar. Maar niet dat ze over de bioLOGIE van mevr. H K-M heeft geschreven. 😉

 11. Brillie

  Wel ja, dat gaat maar trouwen op onze 13de trouwdag.

 12. Han

  Ik ben nog niet klaar voor de winter, maar dat zal wel aan mij liggen.
  Waarom ben ik toch nooit in een subtropisch zwemparadijs gaan werken?

 13. Thérèse

  Origineel zo’n weekoverzicht en héél handig voor onoplettende mensen zoals ik, die nogal eens iets missen. Ik ben ook heel benieuwd naar dat boek over mevr. Helene K.M.
  Grotejes Elmar. Th.

 14. curieuzeneuzemosterdpot

  de eerste sneeuw is hier inmiddels gevallen.  bij jullie ook?
  ‘t is te hopen dat sinterklaas geen uitschuiver maakt?  {#knipoog}

  warme avond, elmar!

 15. Annette

  Never a dull moment, hé? Ik zou die ring ook niet om willen. Hij is wel mooi, maar er kleeft bloed aan. Beetje dramatisch gezegd, maar zo voelt het. Ook aan de tanden van Suarez, die mafkees. Gelukkig is hij hard aangepakt, want als we dit goed gaan vinden is het hek van de dam. Ik zit wel voor de tv op 29-4-2011!!!!
  I love a little bit of romance. {#schaap}

 16. Gisella

  Zo konden we de week nog even bij je doornemen, kan je me ook uitleggen waarom de engelse niet zo blij zijn met zijn trouwdatum?

  Sneeuw het mag nog wel even wegblijven of vannacht zo veel vallen dat we meteen niet meer met de bus kunnen morgen 🙂 heb ik een extra dagje vrij hihi.

  Maar wij zijn klaar voor de winter dus laat maar komen.

  Wens je alvast een fijn weekend (hoezo druk hier)

 17. beuzeblaadje

  Zo Elmar, jij hebt de week mooi samengevat!
  Die sneeuw mag van mij nog rustig even uitblijven
  maar ik kan me wel voorstellen dat het dan in jouw
  werkomgving mega mooi zal zijn :-))

  Groetjesss,
  beuzeblaadje

 18. rietepietz

  Het was me het weekje wél ja ! Ik deel je mening over die ring , nog afgezien van het feit dat ik de ring niet mooi vind .
  De spoorwegen mogen hun brst wel nat maken met de winter op komst 😉

 19. Inge

  Ik vond het juist zo bijzonder van William dat hij de verlovingsring van zijn moeder aan Kate gaf. Maar het leven wat zij na haar huwelijk kreeg met prins Charles wens ik haar echt niet toe. Denk ook niet dat dat zal gebeuren. Diana was 19 toen zij trouwde, nog zo jong en puur. Kate is 27 en staat stevig met haar benen in het leven….
  Vond wel dat Wills al beetje kaal wordt. #gaat steeds meer op zijn vader lijken…..
   
  groeten Inge
   

 20. Fenny

  Ha, een soort ‘keek op de week’!
  Wat kan er toch veel gebeuren in een week.

 21. tagrijn

  En dan zeggen mensen nog: in dit land gebeurt nooit iets!

 22. joke

  Ik hoop dat het lukt met William en Kate. Deze mensen hebben het niet altijd gemakkelijk met millioenen oge op hen gericht.

  Ik denk dat de meeste mensen deze regeltjes van het Vaticaan aan hun laars lappen.

  Dat was een beetje dom van sorry Piet.

  Heel goed en realistisch dat je ondanks dat het je raakt toch de noodzaak ervan en het verschil ziet in de kunst.

  Ze zijn de moeite van het lezen waard.

  Hier lopen onze meningen uit een, ik kijk nu al uit naar het voorjaar. {#freezing}

 23. Renesmurf

  Dat de ene kunstinstantie zich kan redden wil nog niet zeggen dat een ander dat niet kan, en ook niet dat de éen beter of belangrijker is dan het andere.

  Het koningshuis is overbodig, ook in het buitenland, daar is niks leuks aan.

  De NS blijft problematisch, maar Sinterklaas is dan wel weer tof!

 24. Hermien

  Ik ben erg benieuwd naar je logje t.z.t. over Helene K-M!

 25. Di Mario

  Dat van Sinterklaas is alweer 10 dagen geleden. En ik kan het weten, ik was erbij 😉
   
  Love As Always
  Di Mario

 26. Redstar

  Ik hou absoluut niet van sneeuw. In dit piepkleine dorpje is niets, dus moet voor alles naar de stad.
  Je begrijpt dat rijkswaterstaat hier niet met prioriteit gaat strooien. Maar met een beetje geluk valt hier niets 😀

 27. Sisely.nl

  Ja sneeuw kan er maar geen genoeg van krijgen,kijk de sneeuw nu al uit de lucht…ookal komt die nog niet.Laat maar komen de sneeuw, ben er helemaal klaar voor.En zo gebeurde er nog meer dingen, en ben ik weer op de hoogte.Groetjes van Sisely.nl

 28. plato

  Inmiddels is ook bekend dat:

  William in die tien jaar al tig keren is vreemdgegaan. Een mooie basis lijkt mij.

  Suarez door zijn eigen club is geschorst. Toch erg als er niets is gebeurd zoals insiders zeggen.

  Hero zijn zin niet heeft gekregen. Iedereen is bang van Wilders en stemt dus tegen.

  Net als de herfstblaadjes kan een klein brandje dus het hele Nederlandse treinverkeer platleggen. Niks geen dubbele dekking…nee hoor, meteen een ramp.

  Er wordt gefluisterd dat de Sint eigenlijk niet bestaat.

  Volgens Henk Krol ook de sneeuw uitblijft. Rottig voor de NS. Die had er zo op gehoopt.

 29. Me!

  Een meter, voor minder sneeuw doe ik het niet. En Kate… na alle vergelijkingen en bijnamen die in omloop zijn zou ik niet eens meer willen.

 30. Billy

  wow, dan zijn het best drukke tijden, niet?
   
  {#groot}

 31. Marjolijn

  Met recht, wat een week…!!
  Een heel mooi stel.
  Een soap die nog steeds niet uit is.
  En de winter mag nog heel lang wegblijven.
  fijne avond.

 32. klaproos

  oei  wat een  week,
  de prins die gaat  trouwen is wel heel erg  leuk  nieuws elmar:-)

  zie het jonge stel eens gelukkig zijn:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)