vrijdag 03 oktober 2008 Er is 1 reactie deze week Blog

Zoals ik u al vertelde ben ik gisteren de gelukkige eigenaresse geworden van een HTC Diamond Touch telefoon. Het begon al geweldig bij de aflevering, en dat is niet sarcastisch bedoeld. De avond voor aflevering kon ik op een site kijken om erachter te komen hoe laat mijn nieuwe wonder der techniek zou worden thuis gebracht. De planning gaf aan dat hij tussen half 2 en half 5 zou arriveren. Ik baalde natuurlijk want ik had hem liever bij het krieken van de dag ontvangen. Maar hij kwam toch nog mooi op tijd want het was pas kwart voor 12 toen hij gebracht werd. Ik was gelukkig net weer thuis van een bezoekje aan de groot grutter. Toen ik de jonge man hierop aansprak zei hij dat het die ochtend allemaal voorspoediger gegaan was dan verwacht, op zíjn schema bleek overigens te staan dat hij vanaf half 1 aan mijn deur verwacht werd. Kortom er klopte iets niet helemaal, maar ik was allang blij want ik had mijn toestel mooi op tijd.

Ik kon nog niet gelijk aan de slag met het ding want ik was, tot ik tijdens mijn werkzaamheden werd verblijd met het bezoek van de leverancier van mijn phone, druk bezig om de boontjes voor het avondeten af te halen. Dat had ik expres zo vroeg gepland zodat, als de telefoon wat laat zou komen, ik dan geen voorbereidingen voor het avondeten meer hoefde te doen. Dus snel de boontjes verder kookklaar gemaakt en daarna gelijk aan de slag met mijn staaltje technisch vernuft.

Om het apparaat goed geïnstalleerd te krijgen moeten er een aantal stappen doorlopen worden. Eén voor één liep ik alle stappen door maar op de één of andere manier wilde het 3D TouchFLO™ startscherm niet starten. Niet écht rampzalig want ook zonder dat startscherm kon ik het toestel goed gebruiken. Maar het zat me toch niet lekker, ik wilde toch dat gave startscherm graag hebben, wat nu? De leverancier bellen? Geen goed idee, hoewel het bellen met de klantenservice niet kostbaar is (0,01 eurocent per minuut) duurt het wel even voordat je iemand aan de lijn hebt, want er wordt eerst nog even reclame voor de vernieuwde website gemaakt. En krijg je dan eindelijk iemand aan de lijn dan moet je ook nog hopen dat de diegene begrijpt wat je bedoeld en je vervolgens kan helpen. Gelukkig wist ik nog een andere kenner te vinden. Alle werknemers van Nationaal Park de Hoge Veluwe hebben namelijk sinds kort ook een Diamond Touch en dus belde ik de vriendelijke ICT man van het park. Hij had begrijpelijk weinig tijd, want automatiseerders zijn altijd druk, druk, druk weet ik uit ervaring. Desondanks slaagde hij er in om me weer op het goede spoor zetten. Geen leuk spoor want er zat niets anders op dan opnieuw te beginnen, resetten dus. Terug naar af, terug naar de fabrieksinstellingen en opnieuw beginnen. Dat werkte gelukkig en het fel begeerde TouchFLO™ scherm verscheen.

Daarna moest er natuurlijk van alles worden ingevoerd. Eerst de contacten maar. Op dit toestel kun je kiezen welk type toetsenbord je wil gebruiken; een compact qwerty toetsenbord, een telefoon toetsenbord of een volledig qwerty toetsenbord. Het leek mij het gemakkelijkste en het snelste werken met een volledig qwerty toetsenbord dus via instellingen probeerde ik dat in te stellen maar wat ik ook probeerde het lukte niet, ik baalde natuurlijk als een stekker, zeker omdat het zonder de TouchFLO™ al wel gelukt was om het in te stellen. Maar de aanhouder wint! Uiteindelijk kwam ik er achter dat je die instelling op een andere plaats moest regelen. Het invoeren van de contacten was daarna een koud kunstje. Daarnaast kun je met behulp van het TouchFLO™ scherm ook 15 favorieten kiezen en daar een foto bijplaatsen. Ook dat moest natuurlijk uitgeprobeerd. Mijn oudste dochter was het proefkonijn, eerst het nummer toevoegen aan favorieten en daarna kun je er voor kiezen om een afbeelding toe te voegen. Je hebt dan de keuze om een standaard plaatje te gebruiken maar je kunt ook op het camera icoontje tikken en een foto maken van de persoon in kwestie en die voegt hij dan automatisch toe. Heel eenvoudig dus.
Ook lukte het me om zonder één enkel probleem mijn email in te voeren en daarna kon ik mijn mail lezen en beantwoorden. Ideaal die mail via de telefoon, ik hoef nu ’s morgens niet meer eerst mijn laptop aan te zetten om te zien of ik mail heb. Ik moet alleen nog even in de handleiding te zoeken hoe ik er voor kan zorgen dat hij de mail wat vaker ophaald.
Als je kunt mailen kun je natuurlijk ook internetten en ook dat gaat prima met dit mobieltje, ik had alleen de handleiding even nodig om er achter te komen hoe je kunt in- en uitzoomen, want dat is wel nodig op een relatief klein scherm.

Over de handleiding gesproken, daar valt in veel gevallen wel iets op aan te merken. Hoe zit dat dus bij de Diamond Touch? Er zit een klein vierkant boekje bij de Diamond met daarin een verkorte handleiding van ongeveer 31 bladzijdes. Het is niet verbazingwekkend dat hierin heel summier beschreven wordt hoe het toestel werkt, en de keuzes die gemaakt zijn om bepaalde zaken wel of niet uit te leggen zijn natuurlijk arbitrair. Maar naast het (te) kleine boekje is er ook een cd met een uitgebreide handleiding. Heel uitgebreid, ik dacht in eerste instantie dat het handig was om hem uit te printen, maar gelukkig zag ik net op tijd dat het om maar liefst 294! bladzijdes ging. Intussen ben ik gevorderd tot blz. 95 en heb dus nog ongeveer 200 bladzijdes te gaan. Maar tot nu toe ben ik er erg tevreden over, er wordt heel duidelijk beschreven, en met foto’s geïllustreerd, wat er allemaal mogelijk is en hoe één en ander werkt. Ook het toestel bevalt me tot nu prima, maar ik gebruik vast nog niet de helft van de mogelijkheden. Dus ik kan nog geen definitief oordeel vellen maar mocht deze telefoon toch een ultramodern fiasco blijken zijn dan laat ik u dat zeker weten.

 

About the Author

Elmar

0 Reacties

  1. Andresa

    eueiwg duurt de liefde tussen 2 geliefden die elkaar (moeten) loslaten – uit liefde. er zijn mensen die je ‘graag’ mist…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)