vrijdag 02 juli 2010 Er zijn 24 reacties deze week Blog

Eindelijk kwam er gisteren toch nog plotseling een einde aan de spanning rondom ‘de ritselaar’. Na nog een flink aantal dagen van me bespied voelen in de tuin, veel geritsel en niet thuis te brengen telefoontjes, kwam gisteren de aap uit de mouw. Nou ja eigenlijk meer de leeuw uit de mouw!

Zoals jullie kunnen begrijpen was ik al dat gedoe rondom die anonieme ritselaar meer dan zat dus ik besloot een ultime poging te doen om hem/haar uit zijn tent te lokken en op de foto te zetten. Het koste een dag maar uiteindelijk was ‘de ritselaar’ waarschijnlijk vanwege vermoeidheid niet meer snel genoeg en lukte het me om onderstaande foto te maken.

Lea!

Het was dus al die tijd Lea geweest, die mij dit kunstje flikte! Natuurlijk was ik behoorlijk boos op Lea en gebood haar onmiddellijk tevoorschijn te komen. Iets wat ze volkomen negeerde, zelfs het dreigen met een droge boterham hielp vreemd genoeg niet. Ik besloot er maar even geen aandacht meer aan te schenken, tot ik weer zo’n vreemd telefoontje kreeg, de maat was toen echt vol! Ik heb Lea duidelijk te verstaan geven dat een geintje leuk is maar dat genoeg genoeg was en er wat zou zwaaien als ze niet snel te voorschijn kwam. Maar ze gaf geen krimp, ik begreep er nu echt niets meer van, Lea is wel eens ondeugend maar op deze manier, nee, dat past echt niet bij haar.  Maar het was toch echt Lea op de foto, of….. misschien toch niet??
‘s Avonds vertelde ik mijn dochter van de voorvallen van die dag en zij wist me al snel uit de droom te helpen, ik kon Lea helemaal niet gefotografeerd hebben want Lea was met haar naar het zwembad geweest. Ze had daar zelfs nog een foto van Lea gemaakt.

Het was dus toch niet Lea geweest, maar wie dan wel?
Het antwoord kwam de volgende dag. ‘s Morgens kwam er weer een telefoontje, maar deze keer kreeg ik wel iemand aan de lijn, iemand, verbazingwekkend genoeg, van het programma ‘Spoorloos’.  Ze waren benaderd door hun collega’s van hetzelfde programma in Kenya. In Kenya bleek er iemand op zoek te zijn naar ene Lea Leeuwenhart, of ik die kende? Natuurlijk ken ik die, maar wie is er dan naar haar op zoek? Dat bleek haar tweelingbroer Leo Leeuwenhart te zijn. Nu begonnen bij mij langzaam de puzzelstukjes op hun plaats te vallen. Leo was ‘de ristelaar’ en omdat hij Lea’s tweelingbroer is lijkt hij natuurlijk sprekend op haar! Ook begrijp ik nu waarom Lea zich eerst Leo noemde, het moet een zeer traumatische ervaring voor haar geweest zijn om wreed gescheiden te worden van haar moeder en haar tweelingbroertje.
Leo spreekt geen Nederlands en kon dus niet zelf contact leggen, maar hoopte blijkbaar Lea te zien of aan de lijn te krijgen. Gelukkig bracht ‘Spoorloos’ uitkomst en konden de twee, na te lang gescheiden te zijn geweest, elkaar weer in de armen sluiten.

Inmiddels zijn de twee onafscheidelijk en zijn ze nu samen op reis naar Annette, waar ze vast samen een leuk avontuur tegemoet gaan!

Nu Lea en Leo elkaar gevonden hebben, het Nederlandselftal gewonnen heeft en het weer mooi blijft ga ik een geweldig weekend tegemoet en jullie vast ook! Fijn weekend! 

About the Author

Elmar

27 Reacties

 1. rietepietz

  De kinderen zullen inderdaad wel blij zijn dat het schooljaar erop zit nu het zo mooi zomnerweer is !
  De meeste loggers doen een stapje terug in de zomer ,niets mis mee toch?

 2. Annemarie

  Ohja deze moeten we echt even luisteren!!!
  Hij is zo geweldig. 😀

 3. Alie

  Ain proefwarkweek in de loatste weken veur de vakantie, dat is ja nait te doun. Moar zie zal bliede zijn as ‘t over is. Gefeliciteerd mit joen zoon, dat hie ain schier diploma in ontvangst mag nemen. Weer ain mijlpaol bereikt.

  En dan Grease, doar heb ik ook op gedanst. Van mien spoargeld heb ik ain elpee gekocht en deze hailendoal gries gedraaid. Lekker genieten van ‘t zunnetje, al regent ‘t nou….

  Nou maar in spanning de “ritseloar” afwachten hè? Bin benieuwd hoe dat afloopt.

  Groetjes van Alie

 4. gerdaYD

  PROFICIAT zoon, je hebt een fiere mama zéker blij gemaakt! En ik hoop dat je dochter het even goed zal doen, lieve Elmar!
  En dan allemaal samen lekker luieren in de vernieuwde tuin, ook een feestje bouwen hé, met méér dan één liedje van de week!

 5. pascale

  tja het zal hier ook stillekes zijn hoor
  geniet jij maar!

 6. Pasula

  Het is idd ook veel te warm maar soms is het juist binnen ff koeler en dan zit ik achter de pc. 😀
  Het is gewoon ook verslavend…

 7. Liesbeth

  Oh ja, dat was precies helemaal in toen ik een jaar of 20 was.

 8. Han

  Wij zijn al op vakantie en zenden je dus een, Grüß Gott aus Austria.

 9. Jeroen

  Inderdaad is het te mooi weer om te bloggen. Maar ook weer te heet om de hort op te gaan. Of je zou de hele dag aan het water moeten vertoeven. Fijn dat de kids bij vakantie hebben. Ze hebben het dubbel en dwars verdiend! (jammer dat je blog m’n gegevens niet onthoudt)

 10. marjolein vh pl.

  Dacht/hoopte dat de oplossing 🙂 al in zicht was
  Hier is het al aan het afkoelen dus de ontknoping zal ras komen 🙂

 11. Thérèse

  Aha ik wacht met spanning op ‘de ritselaar’!!!

 12. Plato

  Summernights… ach ja,  de jaren zeventig geloof ik. Leuk nummer. Plato zoekt wanhopig koel plekje onder de boom.

 13. Redstar

  Grease is een film die ik altijd wel weer kan zien.
  Nu ben ik toch gek op musicalfilms. Dat scheelt.

  Grts

 14. Marjolijn

  Heerlijk deze dagen, we hebben er zooooo lang op moeten wachten.

 15. francky

  met dit weer zit ik ook minder achter mijn scherm blogs te lezen of te schrijven.
  Je moet zowat gek zijn om  niet van dit mooie weer te genieten.

 16. Ria (malou)

  Wij hebben vandaag een fikse fietstocht gemaakt …..dwars door de duinen en doordat we lekker gingen maakten we onze eigen tegenwind die lekker om de oren blies……..

  En even een tip ……..als het binnen ondanks de ventilator te warm is , zet hem lekker buiten neer en ga er voor zitten

 17. Sisely

  Geniet maar lekker van dit weer,  het bloggen dat blogt bedoel loopt niet weg.

 18. 10y

  Dit is echt weer om niet al te veel te doen, er is zelfs al een nationaal hitteplan uitgevaardigd {#knipoog} {#toohot}

 19. Me!

  Je hebt gelijk, eigenlijk is het te warm om wat maar ook te doen. Ik ben blij dat ik op het werk airco heb en dus gewoon kan werken.

 20. Renesmurf

  Lekker weer, altijd mooi, dat mag van mij wel maanden duren! Heerlijk.

 21. J@n.

  Het is inderdaad de laatste tijd wel erg rustig in weblogland, zal ook nog wel komen door de WK Voetbal.
  We zien wel Elmar, dan kunnen we nog altijd kijken {#knipoog}
  Gr. J@n.

 22. klaproos

  heerlijk  elmar
  past  mooi  bij  dit  weer,
  hihi
  in  de belevingen  zal wel niet veel  anders  zijn anno  2010:-)

 23. Hanny

  Weet je, met deze hitte kun je mij heel vaak binnen vinden met de ventilator op mij gericht. Het is me veel te warm binnen. Het is dat ik regelmatig moet lopen om de knie te oefenen, anders kwam ik helemaal niet buiten. Ik overweeg in het vervolg een paraplu mee te nemen. Dus zie je iemand met een scherm lopen, dan ben ik het. {#bril}
  Een heerlijk liedje met dit weer. Zwijmel, zwijmel.

 24. Jan K.

  Zing jij je liedje maar lekker op een schaduwrijk, hopelijk koel plekje. Ik strek me zo meteen lekker uit voor de buis in de relatieve koelte van de kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)