Het lukt me de laatste weken helaas niet om meer dan 1 logje te plaatsen, maar er breken vast snel weer rustigere tijden aan.
De afgelopen week ben ik 3 dagen de hort op geweest. Om te beginnen ben ik afgelopen dinsdag met een goede vriendin, die ik veel te lang niet gezien en gesproken had, een dagje naar Zwolle geweest. Na een lekker bakje koffie met toebehoren, hebben we een stadswandeling gemaakt langs veel histortisch interessante plekken. Iets moderner was de onderstaande Glazen Engel, gemaakt van laagjes glas, door Herman Lamers. Je kunt de engel, compleet met halo {#knipoog} als je op de juiste plek gaat staan, vinden op de Grote Markt.
Natuurlijk hebben we niet alleen cultureel verantwoord gedaan we hebben ook flink geshopt en heerlijk bijgekletst.

Glazen Engel door Herman Lamers

De tussenliggende dagen ben ik vooral druk in en om het huis geweest, daar helaas de kabouters me (nog?) niet kzijn omen helpen, moest ik het zelf wel doen.{#knipoog}
Vrijdag ben ik met een grote groep collega’s naar het Gemeentelijk Museum van Den Haag geweest waar we een toelichting kregen bij de tentoonstelling over Mutters en Horrix, twee van Nederlands bekendste meubel fabrikanten van de 18de en 19de eeuw. Het meubilair in de eetkamer van het jachthuis, is ontworpen door Berlage en uitgevoerd door Mutters. Het Nationaal Park de Hoge Veluwe heeft o.a. 2 eetkamer stoelen ter beschikking gesteld.

Na afloop van de rondleiding zijn we ‘s middags nog met één van onze onze collega’s en architect, aan de wandel geweest in Den Haag. Hij liet ons enige projecten zien van zijn hand. Onderweg kwamen we ook langs onderstaande uil. Hij is bij de ingang te vinden van een appartementen gebouw ontworpen door de bekende architect Jan Wils. Wie vaker mijn weblog leest zal de hand van Johan Altorf er duidelijk in herkennen. Altorf maakte in het jachthuis de oehoe onder aan de trap, maar er staan ook twee beelden van hem in de rookkamer waaronder een zeearend.

De uil van Altorf bij de ingang van het appartementen gebouw.

De zeearend door Altorf in de rookkamer van jachthuis St. Hubertus

Om de serie Altorf roofvogels compleet te maken heb ik er nog eentje, hij siert de trap op in wat eens het eerste woonhotel was in Den Haag, Huize Boschzicht. Onze collega heeft de sjieke publieke ruimtes gerenoveerd in opdracht van de huidige bewoners. 

Gisteren was het weer een Amsterdam dagje, er was/is nog genoeg te doen bij onze zoon en dus zijn we hem weer te hulp geschoten. 
Vandaag rust ik lekker uit en ga me de komende week voorbereiden op de themarondleidingen die op 1 december weer van start gaan in het jachthuis. Ongetwijfeld komt daar nog een logje van, zeker nadat het nieuwe boek over Helene Kröller-Müller is verschenen aanstaande donderdag.

About the Author

Elmar

43 Reacties

 1. hanscke

  18 jaar en dan al zo’n onderkomen. Gefeliciteerd en dat zoonlief maar moge uitgroeien tot een fijn mensenkind

 2. FotoFietsMargreet

  Ik feliciteer jou en zoonlief. Maar je hebt het er wel druk mee. En dan nog zo’n ingewikkelde telefoon, nou ja telefoon….alles wat daar bij zit. Bij mij hoeft zo’n ding alleen maar te bellen of gebeld worden en te sms’en en als ik ergens met mijn fiets val dat ik 112 of mijn buren kan bellen om me te redden.
  Maar een mooi stekje heeft zoonlief. Wel een hele drukte, maar nu kun je hopelijk uitrusten??!!
  Groetjes

 3. Carla

  Dat is een prachtige flat zeg!!
  Heerlijk hoor dat hij zijn eigen stek heeft!!

  Die telefoons weten wat hè…ik heb sinds kort de Samsung Wave….het was even wennen,vond er ook niks aan in het begin, maar het went nu wel.
  Ach..zal het er weer twee jaar mee moeten doen voorlopig.

  fijn weekend…liefs Carla.

 4. ida

  Mooie flat hoor van je zoon ,en alvast gefeliciteerd met zijn verjaardag !
  Fijn weekend
  ida

 5. justm3

  Drukke tijden achter de rug gehad. Klinkt wel als leuk druk :-). Gefeliciteerd alvast met zijn verjaardag.
   
  Hopelijk werkt de nieuwe gsm nu zoals het hoort :-).

 6. Gerda Bergsma

  Dat lijkt me een mooi stekje in Amsterdam! Ziet er goed uit. Alvast veel succes met de verhuizing!

 7. Leo

  Van harte met het huis van jullie zoon. Blijft in Amsterdam een kostbaar goedje. Bos en Lommer ken ik goed, een paar jaar in rondgelopen voor werving en reclame van de wijk. Leuke warme buurt, met een paar goede zaken waar je nog echt Amsterdamse spullen kunt halen. En wat die straat betreft; als het voorbij is ben je het snel vergeten. Ging hier ook zo.

 8. Brillie

  Al blad wezen harken?

 9. 10y

  Op je blog was het een weekje rustig, maar aan het thuisfront toch een stukje minder rustig. {#knipoog}
  Fijn dat jullie zoon zo’n mooie flat heeft gevonden. En dan ook nog 18 geworden, dat zijn twee mijlpalen.
  Heel veel plezier ook met je nieuwe mobiel. {#mobile} {#groot}

 10. Jeroen

  Een hele onderneming wanneer je kind de deur uit gaat. En dan nog jarig ook. Dat inladen bij Ikea is nog niet zonder risico, getuige een nieuwsbericht deze week. Een Duitse dame laadde haar gekochte spullen in terwijl de motor van haar auto nog draaide. Een onverlaat reed er toen mee weg. Auto kwijt en meubeltjes kwijt.

 11. Marjolijn

  Proficiat nog met je zoon.
  Ja een weekend met van alles wat, maar wel hele leuke dingen, allemaal.
  Leuk voor zoon lief zo’n mooie flat.

 12. francky

  allemaal goed nieuws dus en mooie vooruitzichten.
  nadat de werken achter de rug zijn, zal het weer mooi wandelen richting jouw huis zijn.
  beetje geduld dus.

 13. Truus

  Je zoon zal zijn 18e verjaardag niet licht vergeten Elmar. Twee belangrijke mijlpalen tegelijk.
  Alsnog van Harte Gefeliciteerd en veel plezier met je nieuwe  telefoon. 🙂

 14. Sisely.nl

  Jeej is allemaal wat zeg, ja hier in de buurt bij mij(ligt het ook open).Prachtige flat zeg, waar je zoon komt te wonen.

 15. tagrijn

  Dat heeft heel wat voeten in aarde voordat zoonlief goed en wel gehuisvest is, zelfs als er zoveel handjes zijn die helpen.

 16. Annette

  Ik had natuurlijk al van alles gelezen op Facebook, maar het hier zien is nóg leuker. Wat een mooie flat heeft hij, zeg. Geluksvogeltje, zeker ook omdat hij zo verwent is. Maar ja: je wordt maar 1 x 18! Ik lach me altijd een breuk als ik langs Ikea Barendrecht kom op zaterdag. Weten mensen nu echt niks beter te doen dan daar heen te gaan? Tenzij je echt moet, zoals jullie natuurlijk. Maar als het even kán……….! Je maakt me wel nieuwsgierig over die telefoon. Ik ga eens rondneuzen op het www.

 17. Liesbeth

  Mijn zoonlief woont ook al een jaartje op zijn eigen. Alleen in een studentenhuis en nog geen eigen echte woning. Erg fijn voor jou zoonlief en nog gefeliciteerd ook.

 18. marjolein vh pl.

  Nog van harte gefeliciteerd met zoonlief
  Mooie flat zo te zien…super !
  En jullie zijn alles aan het verzamelen en wij zijn zoveel mogelijk aan het wegbrengen 🙂
  De verschillende levensfases hè ?

 19. gerdaYD

  Ooooo, leuk log boordevol leuk nieuws, waaronder de verjaardag van je lieve zoon (POFICIAT jongen!) en het vinden van zijn nieuwe woonst… jij was een een fijn weekje bezig hé Elmar, ik ben zo blij voor jou!
  En ik hoop dat de héle komende week dat ook mag zijn.

 20. curieuzeneuzemosterdpot

  een dikke proficiat met de verjaardag van zoonlief, elmar!!

  en natuurlijk met zijn flat!  het ziet er heel mooi én licht uit!
  ‘t zal wennen zijn voor jullie als ie het ouderlijk huis uitgaat?

  jouw hoenderkoppeltje staan er een beetje verloren bij??  {#nah}

 21. Renesmurf

  De tijd raast voort, en alles gaat daarmee ook door.
  Van harte gefeliciteerd!
  Er is altijd wel werk voor de boeg, en soms zit het mee, en soms zit het tegen.

 22. Han

  Tja, kleine kinderen worden groot en dan trkken ze naar de grote stad. Heeft wel een voordeel voor je Elmar, je kan nu wat vaker naar Amsterdam gaan. {#knipoog}

 23. Brillie

  Dat kost wel een paar centen aan huur. Maar ja, hij verdient er vast ook na. En de nullijn waarover mijn blog van morgen gaat, zal hij niet bezitten. http://www.brillie.nl voor de nodige plug.

 24. Leidse Glibber

  leuk voor je zoon en zeven hoog is wel een mooi uitzicht.
  lekker zo’n zandbak voor de deur, nu maar hopen dat de vorst niet invalt.

 25. Redstar

  Kinderen worden groot en vliegen uit. Bij jullie is het al zover. Mooi dat ze zo snel wat vonden.
  Hier zijn ze ook bezig aan de straat. Hij ligt er nog net niet uit.

 26. Jetske

  zo dat zijn weer heel veel ontwikkelingen. In de eerste plaats gefeliciteerd met de verjaardag van jullie zoon. Mooie flat en spannend dat hij daar gaat studeren en wonen.

 27. Me!

  Dat zijn van die weekenden die je niet zo snel vergeet. De zoon op weg naar een nieuwe fase in zijn leven, een verjaardag en een verhuizing allemaal in één…

 28. Thérèse

  Nou dat is wel boffen zo snel woonruimte te vinden en dan nog wel overal dichtbij. Ook gefeliciteerd met zijn verjaardag! Hij is wel een snelle student, dunkt mij. om nu al te kunnen studeren?
  Groetjes Th.

 29. Billy

   
  wow, wat een weekje! Als ik het goed heb, deelt je zoon die flat gewoon met een vriendin, zonder dat er liefde tussen hen is? Toch wel opmerkelijk dan, maar daar heb ik wel bewondering voor.
  Groetjes!

 30. joke

  Proficiat met je zoon en met zijn mooie flat, zo te zien met fijn balkon, daar wil het in Nederland wel eens aan ontbreken.
  Groetjes.

 31. Di Mario

  Altijd weer een hoop werk dat inrichten, maar mooi als het weer gedaan is.

  Love as always
  Di Mario

 32. Jan K.

  Felicitaties lijken me hier om diverse redenen op z’n plaats. Bij deze dus!
  Je zoon veel geluk gewenst met die prachtflat, en jij met je nieuwe Android. En ach, nog even geduld, dan komt het met die straat ook weer helemaal goed.

 33. klaproos

  goeiemiddag  elmaar
  da’s mazeel  hebben zo  in  amsterdam een  woning  vinden, proficiat,

  en wat de stratemakers aangaat
  als de herrie voorbij is  wete je niet wat je  ziet:-)
  ik  spreek uit ervaring:-)

 34. Annojo

  Nette flat, goed gedaan 🙂

 35. plato

  Wat heeft jullie zoon een pracht van een flat getroffen. Geweldig. Ik wens hem een fijne tijd in Amsterdam, de stad waar alles gebeurt.

  En die Android, wel, hoe meer ik er over lees hoe blijer ik ben dat ik zo’n ding niet heb. Wat een onrust in de binnenzak 🙂 Maar ik hoop dat deze het lang blijft doen en dat je er veel plezier van hebt.

 36. ria

  Dat was zodoende een bewogen maar gezellig weekend. Zo’n opgebroken straat is natuurlijk niet handig maar als het klaar is wel weer netjes. Handige kippen heeft je buurman, die stinken niet en maken geen rotzooi 😉
  Ik doe het nog steeds  met mijn Nokiaatje 🙂

 37. Hanny

  Gefeliciteerd nog met de verjaardag van je zoon!
  Altijd leuk om het huis voor een van de kinderen in te richten. Net of jezelf weer aan het begin van studie of loopbaan staat. Maar er is natuurlijk wel een maar. Hij gaat uit huis en dat zul je wel merken. Aan de ene kant misschien blij dat je het rustiger krijgt. Aan de andere kant mis je de gezelligheid. Bedenk dat het goed is dat ze op eigen benen gaan staan.
  Prachtig al die nieuwe speeltjes, maar geef mij maar ‘gewoon’ mijn apparaatjes waarmee ik zo heel af en toe een sms’je kan verzenden en heel soms eens bel. Meer dan genoeg voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)