woensdag 25 februari 2009 Er zijn 35 reacties deze week Blog

 13.10

Toeik vanmorgen aan het srtijken was hoorde ik via het BBC news dat er rond half elf vanmorgen een vliegtuig van Turkish Airllines, een Boeing 737, was neergestort. Natuurlijk ben ik gelijk van zender veranderd en zag de eerste beelden via een live verslag van de NOS. Dit soort gebeurtenissen doet je elke keer weer schrikken. Gelukkig gebeurt het relatief weinig maar het aantal slachtoffers loopt bij dit soort ongelukken altijd snel op. Dit vliegtuig schijnt vlak voor de landing in een modderig stuk landbouwgrond gecrasht te zijn en in drie stukken te zijn gebroken. Over de oorzaak is op dit moment nog niets bekend. Gelukkig meldden getuigen al snel dat er ongeveer 15 tot 20 mensen op eigen kracht het vliegtuig konden verlaten. Er schijnen voor zo ver nu bekend 6 passagiers verongelukt te zijn en 3 mensen uit de cockpit. Over het aantal gewonde slachtoffers is op dit moment nog niets bekend, wel is bekend dat het AMC 7 gewonden heeft opgenomen, maar er zullen ook slachtoffers vervoerd zijn naar andere ziekenhuizen in de omgeving. Zodra ik meer weet zal ik dit verslag up to date brengen.  Om half twee wordt een persconferentie verwacht.

 13.20
Inmiddels heeft het Calamiteitenteam Schiphol een informatie nummer in gebruik genomen: 0900-1852. ook kan er gebeld worden naar met het Nationaal Coördinatiecentrum: 0800-1351. Het laatste nummer kan volgens de laatste berichten (14.25 uur) door overbelasting moeilijk bereikbaar kunnen zijn.

 13.30
Volgens de Turken zijn er geen slachtoffers gevallen bij de crash, hetgeen volgens de beelden en de inmiddels bevestigde informatie niet kan kloppen. De nieuwsgaring is daar of gebrekkig of men wacht tot alle cijfers definitief bekend zijn. Dit volgens een verslaggeefster in Turkije.

 

 13.40
Tijdens de persconferentie zo juist gegeven bleek dat er op dit moment 9 doden zijn te betreuren en dat er ruim 50 gewonden zijn waarvan er 25 zwaar gewond zijn.
Voor overlevenden en familie is opvang en nazorg geregeld (in Badhoevedorp).
Er waren 135 personen (128 passagiers en 7 bemanningsleden) aan boord.
Om 16.00 uur is er weer een perconferentie.

 14.10
Inmiddels is er een vliegtuig met familieleden uit Turkije onderweg naar Schiphol.
Na de persconferentie weten de Turken nu ook dat er 9 slachtoffers zijn. Alleen volgens hen zijn er geen personeelsleden omgekomen. De berichtgeving daar blijft dus bevreemden.
Ook is de passagierslijst nu vrijgegeven en is onderandere te vinden op de website van AT5.

 14.25 uur
In de cockpit wordt op dit moment nog druk gewerkt door de hulpdiensten, waarschijnlijk zitten daar nog slachtoffers bekneld.
Inmiddels is het RIT (Rampen Indentificatie Team) aan zijn werk begonnen.
De voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, Pieter van Vollenhoven, is rond één uur op Schiphol aangekomen.
De rechtstreekse uitzending van de NOS is zo juist beëindigd, tot 15.00 uur. 

Kabinet.
Natuurlijk heeft vanmorgen het kabinet bij monde van de minster van Verkeer en Waterstaat, Camiel Eurlings ook gereageerd.
”Onze gedachten gaan uit naar de mensen die in het vliegtuig zaten. En zeer zeker ook naar allen die nu in onzekerheid verkeren over het lot van hun geliefden en vrienden.” Aldus Eurlings.

 14.55
Alle passagiers en bemanningsleden zijn intussen uit het vliegtuig. Ook de overledenen zijn overgebracht naar een speciaal daarvoor ingericht mortuarium op Schiphol.
De passagiers die niet gewond zijn mogen na een grondige check-up en eerste nazorg weer gaan.

 15.05
Premier Jan Peter Balkenende zal vanavond rond 18.00 uur een bezoek aan Schiphol brengen.
Hij zal daar ook met slachtoffers van de vliegtuigcrash en met familieleden van slachtoffers spreken.
De rijksvoorlichtingsdienst heeft dat gemeld. 

 15.15
Ondanks eerdere berichten lijken er toch nog slachtoffers aan boord te zijn.

 15.25
Onze minister van Verkeer en Waterstaat, Camiel Eurlings, heeft contact gehad met de minster van Verkeer in Turkije. De Turken zijn tot dusverre erg tevreden op de Nederlandse aanpak van het ongeluk. 
De laatste berichten geven aan dat de beide piloten van de Boeing zijn overleden.

 15.35
Premier Balkenende is onderweg naar Schiphol.
Het eerdere bericht over de overleden piloten is intussen bevestigd door de autoriteiten.

 15.40
De volgende persconferentie op Schiphol is uitgesteld tot 16.30 uur. 

 15.50
Het Spaarne ziekenhuis heeft zo juist een persconferentie gegeven. Er zijn 6 gewonden naar het ziekenhuis gebracht één van hen is nog niet buiten levens gevaar.
In het AMC liggen 11 gewonden, over hun toestand is nog niets bekend. Het rampenplan dat eerder in werking was gesteld in het ziekenhuis is intussen opgeheven.
De gewonden hebben vooral beenbreuken, hersenschuddingen en open wonden.

 16.05
Op dit moment ligt het lichaam van één van de overleden piloten waarschijnlijk nog in het vliegtuig.
Er zijn 15 leden van het RIT ter plaatse.
Genie troepen zijn bezig om te onderzoeken hoe de resten van het vliegtuig van de plaats van het ongeluk weggehaald kunnen worden.

 16,20
Minister Ter Horst die onze nationale rampen coordinator is is op dit moment op vakantie, zij heeft contact gehad met het crisisteam op Schiphol, maar omdat alles onder controle is hoeft ze niet terug te komen van haar vakantie adres.

  16.50
Berichten uit de persconferentie:
Op dit moment trekken de hulp diensten zich langzaam terug. De lichamen van drie bemanningsleden zijn nog aan boord, dit omdat de cockpit eerst onderzocht moet worden voordat hij ontmanteld kan worden.
Er zijn in het totaal 84 gewonden naar elf ziekenhuizen in de regio gebracht. Onder hen bevinden zich 6 mensen die nog in levensgevaar zijn. Er zijn 25 slachtoffers die behoorlijk gewond zijn en 24 passagiers zijn licht gewond. Van 31 gewonden is de ernst van hun verwondingen nog niet bekend.
Er zijn vandaag 60 ambulances en 150 hulpverleners ingezet.

De volgende persconferentie wordt verwacht om 19.15 uur.

Meester Pieter van Vollenhoven die op de plaats van het ongeluk is heeft intussen verteld dat de zwarte doos terecht is. De heer van Vollenhoven zei op radio 1 verder dat het een wonder is dat er nog zo veel mensen levend uit het toestel gekomen zijn. Volgens hem leek het er op dat de piloot heeft geprobeerd om het vliegtuig zo lang mogelijk te laten vliegen. Maar als een vliegtuig op een zeker moment te langzaam vliegt valt het uit de lucht. Omdat er nauwelijks sporen zijn veroorzaakt door het glijden van het toestel is dat een waarschijnlijk scenario. In geval van een noodlanding zouden die sporen veel langer zijn geweest.

 17.45
Om 18.15 uur zal het vliegtuig dat vanuit Istanbul onderweg is, met aan boord de familieleden van de slachtoffers van het verongelukte vliegtuig, op Schiphol aankomen.

 18.10
Premier Balkenende heeft intussen gespoken met het crisisteam op Schiphol, hij is nu onderweg naar het Spaarne ziekenhuis.

 19.15
De persconferentie is uitgesteld en zal nu waarschijnlijk tussen 19.30 uur 20.00 uur plaatsvinden.

 19.30
Premier Balkenende heeft zo juist een bezoek gebracht aan de plaats van de ramp.
Biij monde van premier Balkenende heeft ook koningin Beatrix haar medeleven betuigd.

 19.45
Nieuws uit de persconferentie:
Er waren 750 hulpverleners betrokken bij de hulpoperatie.
Alle slachtoffers, dus ook de drie bemanningsleden in de cockpit, zijn inmiddels uit het verongelukte toestel gehaald.
Pas morgen worden er nadere mededelingen gedaan over de identiteit van de slachtoffers.
Morgen zullen de zwarte dozen worden uitgelezen.

 22.20
Op dit moment wordt er een weg aangelegd naar het vliegtuig. Vermoedelijk zodat zwaar materieel morgen de resten van het toestel kan bergen.
De heer van Vollenhove trof een ravage aan in het vliegtuig. Verder constateerde hij dat de hulpverlening snel opgang was gekomen. 

23.15 
Een overlevende heeft zojuist de hulpverleners gecomplimenteerd met hun goede werk van vandaag.

Van wat ik er van gezien heb vandaag heeft hij gelijk en verliep alles oprolletjes. Ook het crisisteam heeft voor zover ik het kan beoordelen zijn werk goed gedaan.

Tot slot van dit live verslag wil ik mijn medeleven laten blijken aan alle slachtoffers en nabestaanden. Ik wens hen sterkte toe.

About the Author

Elmar

40 Reacties

 1. Hanny

  Als frisse sopjes verdwijnen als sneeuw voor de zon, ben je niet voor niets aan de slag en kun je na afloop met grote voldoening terugkijken. Dan heb je wel wat lekkers verdiend. Een schoon begin voor je vriendin. Ik hoop voor haar dat ze daar heel plezierig en schoon kan wonen.

 2. J@n

  Dus als ik het goed begrijp heb je de vastenaovend in het Lampengat niet meegemaakt….Tja, het is daar ook niet zo fanatiek en je hebt je in ieder geval heel dienstbaar gemaakt en dat is een goed excuus.

 3. Di Mario

  En je komt dan volgende week bij mij wat werk verrichten?

  Love As Always
  Di Mario

 4. Carla

  heerlijk….soppen in een leeg huis!!

  En zo samen met een gezellig muziekje kan dat nog héél leuk zijn ook!!

  Zeist…daar heb ik 5 km vandaan gewoond.

  Hopelijk gaat alles lekker zaterdag en kan ze lekker genieten van haar blinkend schone huis!!

  fijne avond..liefs Carla.

 5. Jerommeke

  Het Lampegat, daar wonen heel wat webbies. Hartstikke gezellig toch om zo samen, al zingend te poetsen. En je had wel eer van je werk. En binnenkort een house-warming te vieren.

 6. Wilma

  Amersfoort?

  ik woon daar zo’n 12 kom vandaan…{#lol}

  mooie vloer staat erop die foto.

  Liefs:Wilma.{#handkiss}

 7. Redstar

  @ Elmar, Erg flauw om op de comments af te gaan op mijn log. 😉 Leuk he zo inhoudelijk 😀

 8. Daisy

  Leuk dat je haar even geholpen hebt met het poetsen!! En een lekkere salade gegeten bij La Place?

 9. Natazz

  Leuk hoor dat je je vriendin bent gaan helpen met poetsen, ze vond het vast heel fijn zo’n hulp. En grappig dat ze in Zeist gaat wonen, ik heb 30 jaar in een dorpje tegen Zeist aan gewoond en zat er op school.

  Fijne avond

 10. Leidse Glibber

  In en leeg huis kan je in elk geval als een tornado je gang gaan, dat scheelt weer.

 11. tagrijn

  En nu maar kijken of daar echt een bloemetjesgordijn komt te hangen! Een hele flat schoon in één dag. Knap.

 12. Me!

  Ik zou na zo’n dag lekker op de bank ploffen…

 13. Jan K.

  Dat waren dan verschillende vliegen in één klap: jij een gezellige dag met de nodige lichaamsbeweging en je vriendin uit de brand met haar nieuwe onderkomen.

  Met een voldaan gevoel is het heerlijk rusten. Geniet ervan!

 14. Han

  Wat zal het daarna spik en span uitzien, je houd er een dankbare vriendin aan over.

 15. ArtMus

  nu is het zo Elmar…………………………..

  dat momenteel onze badkamer verbouwd word.

  en je wilt niet weten hoe vies je huis daar van word.

  het is een vreselijke stofboel.

  Daarom wil ik je uitnodigen om eens bij mij Mien Dobbelsteen te komen spelen.

  Ik ken “bloemetjes gordijn ook uit mijn hoofd “

  Wedden dat de buren er gek van worden??

  Je bent van harte welkom…echt VAN HARTE!!!!

 16. Mannie

  En het kan nog gezellig zijn ook zo een beetje soppen 😉

 17. Marjolijn

  Heerlijk he zo’n gepoest huis, ik heb er een hekel aan op het te doen, maar als het is gebeurd dan kan ik er ook weer heel erg van genieten.
  En wat een mooie vloer ligt er in de kamer zeg. 🙂

   

  Liefs

  Marjolijn

 18. Sien

  Altijd fijn om mensen hierbij vooruit te helpen Elmar

  Vele handen maken licht werk!

  Op tijd even zitten en gezellig wat buurten, en bijtanken dan hou je het nog uren vol 🙂

  Groetjes Sien

  En de flat ziet er super gezellig uit!

 19. boomkruiper

  Zo is het heerlijk verhuizen! Ik ruik hoe schoon het is!

 20. jo2see

  Wat leuk, dat je haar helpt en gezellig natuurlijk 🙂

 21. ida

  Altijd fijn een een goeie vriendin te helpen met zo ,n mooie flat ,die er weer spik en span uit ziet .

  Liefs ida

 22. Inge

  Lampegat? Welke plaats is dat als het geen carnaval is? Je hebt in ieder geval eer van je werk als het water een zwart kleurtje krijgt 😉

  groetjes Inge

   

 23. Billy

   

  lief van je dat je je vriendin zo helpt bij haar reinigingswerk, Elmar!

  Bloemetjesgordijn….die komen daar vast niet te hangen…{#lol}

  Groetjes,

  Billy

 24. Elise

  Lief. Altijd lekker als alles weer schoon is en je iemand hebt kunnen helpen, toch ?

   

  FIjne dag vandaag, Elise

 25. sisely

  En een helpende hand dat is nooit niet weg, doe maar rustig aan dan breekt het lijntje niet.

 26. ria

  Met z’n tweeen is veel leuker dan alleen 😉

 27. rietepietz

  Mooie vriendendienst natuurlijk en met dit soort vervelende werkzaamheden ( nou ja , dat vind ik dan hé! ) kun je het maar beter gezellig maken , dat is wel gelukt zo te lezen .

 28. Annette

  Jij bent dus een echte vriendin! {#clap}Zo eentje waar je op kan bouwen als je ze nodig hebt. Ik heb er ook een paar en ik zou ze voor geen goud willen missen. Leuk dat jullie zo hebben lopen zingen. Wens je vriendin maar veel geluk in haar nieuwe woning!

 29. f r e d

  is mien te huur???

 30. marjolein

  Dat ziet er niet verkeerd uit…leuk uitzicht en mooi groot zo te zien

  Wens je vriendin maar veel woongenot :))

  Dag

 31. Sanne

  Verhuizen is een ramp! En als ik al zie hoeveel zooi wij hebben staan hier dan kan ik al gillend gek worden. Gisteren zijn we al vier keer met een volle auto naar de stort gereden bij het opruimen van de zolder. En dan moet de echte verhuizing nog gaan beginnen\\\"{#sad}\\\"

 32. gerdaYD

  (…)

  Als Assepoester aan de slag
  weet ik er wel een, die dat doen mag
  Mien Dobbelsteen is er zo een
  Die praat het huis schoon, van top tot teen (…)
  © haarje15
  {#clap}

  Meid, jij hebt je goede daad van de dag wél gedaan!

 33. Etje

  Met wat extra handen is de klus nog zo vlug gedaan.

  Groetjes

 34. marjolijn

  Dat schiet lekker op in een kleeg huis, fijn dat je het kon doen.

  voor zo’n goede daad, mag de wandeling wel een keertje wijken.

   

 35. Sary

  Ach dat doe je he Elmar voor een goede vriendin is niets te veel{#bignews}dat liedje heeft tenminste een tekst die je makkelijk uit je hoofd kent dat bevordert het door werken aanzienlijk natuurlijk”-)))

  Lekker loggen straks kop koffie er bij en uitrusten!

  Liefs van sarewiets en de bengels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)