Maandag 19 mei

Het begon gelijk goed deze week. Ik had om half tien een bespreking met onze coördinator en mijn collega roostermaakster over alles rondom het roosters maken voor het jachthuis. De vorige coördinator had weinig met het gebruik van de computer en met de komst van de nieuwe coördinator en mijzelf komt daar nu duidelijk verandering in. Intussen heb ik zoals ik al eerder vertelde het oude A3 vel waar het rooster op gemaakt werd gedigitaliseerd en binnenkort willen we ook gebruik gaan maken van een speciale website voor alle vrijwilligers die actief zijn in het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Veel veranderingen dus en het was goed om daar even de koppen over bij elkaar te steken. Het resultaat was erg positief en bracht me nog meer computer werk want het door mij gemaakte schema ter vervanging van het A3 vel moest nog verder geautomatiseerd en uitgebreid worden.
Rond de lunch was ik weer thuis. Natuurlijk waren alle huishoudelijke klussen blijven liggen en dus moest ik daar ‘s middags spoorslags mee aan de slag. Boodschappen, was in de machine, was op hangen, afwasmachine vullen en weer legen enz. enz. enz.
‘s Avonds ging ik gelijk aan de slag met mijn nieuwe uitdaging. Het roosterwensen schema van deze maand moest een roosterwensen schema voor een heel jaar worden, het aantal keren dat iemand actief is in het jachthuis moest automatisch worden opgeteld en moest vervolgens automatisch een plaats krijgen in een jaar overzicht. Uiteraard moesten de totalen per maand weer geheel automatisch bij elkaar worden opgeteld. Dat moest kunnen daar hebben we tenslotte excel voor. Helaas was het al even geleden dat ik op die manier met excel had gewerkt en dus kostte het me enige moeite. Maar gelukkig heb ik een geweldige 24 uurs helpdesk in huis, die mij snel op het goede spoor had. Natuurlijk gaan er ondanks alle handigheidjes die excel biedt toch nog behoorlijk wat uurtjes inzitten, maar aan het eind van de avond had ik het in grote lijnen voor elkaar.

Dinsdag 20 mei

De dinsdag stond in het teken van de strijkplank, althans ‘s morgens. Ik had de hele ochtend nodig om de grote bergen vouw en strijk was die ik de dagen ervoor had geproduceerd weg te werken. Halverwege de ochtend was ik, inmiddels totaal verhit en uitgedroogd, toe aan een flinke frisdrank pauze. Gelukkig was er genoeg te drinken in huis, en toen ik weer genoeg vocht tot mij genomen had, ging ik weer vrolijk aan de slag
(nou ja vrolijk….). Tijdens het strijken had ik nog wat leuke ideeën gekregen om mijn roosterwensen jaar schema nog verder te verbeteren, dus ging ik er ‘s middags weer mee in de weer. Ik was zo lekker op gang dat ik tot aan de halve finale van het songfestival, met een onderbreking voor het diner, er mee bezig ben geweest.
Van jongs af aan kijk ik al naar het songfestival en die traditie houd ik graag in stand. Hoewel ik het steeds moeilijker vind worden want het gaat helaas steeds minder om de mooie liedjes en steeds meer om de act. Hoe idioter hoe beter zo lijkt het. Maar misschien dat ik er na zaterdag nog op terug kom.

Woensdag 21 mei

Vanmorgen ging de wekker al om even voor zeven af. Mijn man had een congres in Ede en moest dus op tijd zijn bed uit. U begrijpt dat toen hij eenmaal vertrokken was ik de slaap niet meer kon vatten en dus stond ook ik maar eens vroeg op. Om negen uur had ik alles al gedaan wat ik normaal om tien uur gedaan heb. Dus stond ik ook al vroeg bij de supermarkt op de stoep.
Onderweg was ik zowel bij mij in de wijk als in het naast onze wijk gelegen dorp allerlei basisschool leerlingen tegengekomen met fel oranje genummerde hesjes aan. Op iedere hoek van de straat zat of stond een moeder, vaders heb ik niet gezien, die scherp de daden van de jongelui in de gaten hielden en noteerden. Het was vandaag kennelijk de dag van het beroemde, beruchte maar zeer nuttige verkeersexamen. Ook nadat ik mijn boodschappen had gedaan werd er nog volop gefietst. Ik ben een groot voorstander van verkeerseducatie, helaas lijkt het of, als kinderen eenmaal naar de middelbare school gaan, ze al die lessen weer vergeten zijn. Tot ze een brombewijs of een rijbewijs willen gaan halen want dan blijken ze ineens weer precies te weten hoe het moet. Een gevalletje van Oost-Indische kennis dus.
Na thuis komst ben ik heerlijk op mijn gemak wat gaan drinken en heb ik mijn mail bekeken. Daarna moest er toch wel weer wat aan de was gedaan. De was van de dag er voor hing nog aan de waslijn en een nieuwe machine lading lag te wachten om opgehangen te worden. Dus ging ik naar boven met het voornemen om de was van de lijn te halen, de nieuwe lading op te hangen en de inmiddels droge was te strijken. Toen ik de was van de lijn wilde halen zag ik gelijk dat een groot deel van de eens zo schone was meteen de machine weer in kon. Het leek wel alsof er een kolonie aan de race kak zijnde spreeuwen waren over gevlogen. Je kon aan de sporen de vogels hadden achtergelaten precies zien hoe ze waren overgevlogen, alles zat onder de derrie. Dus terug de wasmachine in, gelukkig (nou ja gelukkig….) bleef er nog genoeg was over om te vouwen en te strijken.
Vanmiddag leek het me een goed idee om eens aan de studie te gaan, aan het eind van mijn groencursus, volgens het programma a.s. vrijdag, volgt een toets en dus zal er gestudeerd moeten worden. Helaas kwam er weinig van terecht, ik was zo dom om tijdens de lunch aan een computerspelletje te beginnen. Gelukkig kreeg ik net een mailtje binnen dat de toets pas in oktober afgenomen wordt omdat we dan nog een extra cursusdag hebben over herfstverschijnselen en paddenstoelen. Het is alleen jammer dat ik dan die toets één dag na mijn verjaardag moet maken.
Om vijf uur moest ik mijn oudste dochter ophalen die drie dagen met haar leerjaar van school op kamp was geweest. Dat wil zeggen ik moest haar bagage gaan ophalen, de dochter was met de fiets en zou op de fiets naar huis komen. U begrijpt dat ik op dit moment een compleet uitgeputte dochter in huis heb. Met….. u raadt het al kilo´s nieuwe vuile was. Maar het belangrijkste is dat ze genoten heeft en hopelijk is ze morgenochtend weer op tijd wakker om stage te gaan lopen. Ik ga nu stoppen, u bent weer van al het wel en wee op de hoogte.
Waarschijnlijk hoort u zondag pas weer van mij omdat ik zowel vrijdag als zaterdag een druk programma heb, maar daar vertel ik u dan wel weer over.

About the Author

Elmar

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)