zaterdag 23 maart 2013 Er zijn 3 reacties deze week Blog

Afgelopen donderdag ben ik zoals altijd sinds de geboorte van Kyan met mijn dochter Lieneke naar Amersfoort afgereisd. Deze keer met ook een speciale missie, samen met nog twee andere trouwe webcam kijkers, de olifanten van Dierenpark Amersfoort zijn te volgen via 4 webcams (www.babyolifantje.nl), zijn we een kaart en een bloemetje gaan aanbieden aan de verzorgers van de olifanten om ze een hart onder de riem te steken na het overlijden van Mimi, en om ze te bedanken voor al hun goede zorgen. We verwachtten erg verdrietige verzorgers maar dat bleek mee te vallen, ze hadden de beslissing om Mimi in te laten slapen de week er voor al genomen omdat het echt niet meer ging, Mimi leed te veel pijn en ze konden daar niets meer aan doen, ze kreeg al de maximale hoeveelheid pijnstillers.
De andere olifanten hebben alles op een afstandje mee mogen maken en mochten toen Mimi was overleden ook afscheid van haar nemen. Olifanten staan er om bekend dat ze rouwen om hun overledenen en dus was het goed dat ze de kans kregen om afscheid te nemen. Naar omstandigheden gaat het dus goed met de olifanten en hun verzorgers.
bloemetje verzorgers 2 klein 2                                                                                                                                                         Links in het groen Anne en daarnaast Margreet de foto is gemaakt door Astrid v.d. Meij de Bie

Afgelopen woensdag was een verdrietige dag zeker omdat ik toch wel altijd een zwak voor Mimi heb gehad, en waar de verzorgers er al een week naar toe hadden kunnen groeien kwam haar overlijden voor mij toch nog behoorlijk onverwachts. Er ontstond bij mij die dag een sterk gevoel dat ik toch iets positiefs uit die verdrietige dag moest laten voorkomen en daarom besloot ik, eerder dan gepland, om peetmoeder van nog twee olifantjes te worden. Begin februari was ik al peetmoeder geworden van het weesolifantje Namal, maar over hem zal ik in een volgend stukje veel meer vertellen.
De olifantjes die ik ter nagedachtenis aan Mimi hebt ‘geadopteerd’ heten zoals boven aan dit stukje staat Balguda en Faa Mai.

Balguda is een Afrikaans weesje en samen met de andere olifantjes heb ik hem geadopteerd via de Vrienden van de Olifant (www. vriendenvandeolifant.nl). Balguda is in december 2011 geboren en wordt groot gebracht onder toezicht van Dame Daphne Sheldrick die ter nagedachtenis van haar man de David Sheldrick Wildlife Trust (DSWT) in Kenia heeft opgericht en zich nu in ontfermd over onder andere weesolifantjes. In latere stukjes vertel ik meer over de kleine Balguda en over de DSWT.
Balguda klein                                                                                                                                                  foto van de David Sheldrick Wildlife Trust

Faa Mai is net als Kina van Dierenpark Amersfoort 3 jaar oud. Ze is gelukkig geen weesje en woont met haar moeder in het Elephant Nature Park (ENP) in Thailand. Ze groeit daar op met een groep van 30 olifanten die allemaal een verleden hebben als zieke en of mishandelde olifanten uit de toeristen industrie of van de landbouw. Later vertel ik nog wel eens uitgebreid over het geweldige werk wat ze daar doen in Thailand en natuurlijk ook over Faa Mai.
Faa mai 6 klein
Het geeft me een goed gevoel dat de verdrietige dag van het overlijden van Mimi zo toch nog een positieve draai heeft gekregen en mede door de datum van 20 maart die op de peetoudercertifiacten staat zal Mimi altijd in mijn gedachten blijven.

(De uitgelichte foto is genomen op 3 januari 2013 en laat Mimi en Kina zien die heerlijk aan het stoeien zijn)

 

About the Author

Elmar

3 Reacties

  1. Rolf

    <font color=”blue”>Mooie Blog Post

  2. ria

    Goed idee! Bij blogs kan je rekenen op wat meer letters, vandaar dat ik daar toch vaak even de tijd voor neem. Ik vind het zeker handiger.

  3. Thérèse

    Een heel goed idee. Ik ben ook zeer geïnteresseerd in ilifanten en zal bij je komen lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)