vrijdag 29 oktober 2010 Er zijn 48 reacties deze week Blog

De afgelopen anderhalve week ben ik druk bezig geweest met een poging om mijn HTC HD2 mobiele telefoon uit te rusten met Android. Het toestel wordt geleverd met Windows, en tot voor kort was ik daar erg tevreden over, maar door een steeds terugkomende irritante foutmelding, waar we nergens een oplossing voor konden vinden, en omdat de (gratis)applicatie markt voor Windows zo klein is, leek het me de moeite waard om op mijn SDcard Android te zetten zodat ik zowel Windows als Android zou kunnen gebruiken. Een collega van mijn man, die dezelfde telefoon heeft, zie dat het een fluitje van een cent was en voorzag ons van de nodige software. Maar helaas bleek al snel dat het niet zo eenvoudig was, want toen we alles op de SDcard hadden staan en we hoopvol Android probeerden te starten, gebeurde er heel weinig. Natuurlijk zijn we (manlief en ik) niet voor één gat te vangen en we ontdekten al snel dat de radioversie aangepast moest worden, bovendien zagen we al Googlend ook dat er inmiddels al nieuwere versies van Android in omloop waren. Dus de radioversie aangepast en een nieuwere Android op de kaart gezet. Dat hielp want Android startte op! Maar daarmee had ik nog geen goed werkende telefoon want enige manier waarop ik contact met de buitenwereld kon maken was via Wifi. Geen telefoonnetwerk en geen 3G netwerk. Tja, en een telefoon is toch primair om te kunnen bellen nietwaar?! Gelukkig waren wij niet de eerste met dit probleem, dus vonden we al snel de oplossing, en heb ik nu dus een goed werkende telefoon met Android. Dat wil zeggen goedwerkend als je de telefoon maar op tijd aan het infuus hangt want raakt de batterij op, en dat gebeurd helaas vrij snel, dan start hij na het opladen hij alleen nog maar op in Windows en moet je de SDcard formateren en Android er opnieuw opzetten.

Rechts de HTC HD2 met Windows en links een vergelijkbare HTC telefoon met Android

Dat laatste is dus lastig maar de voordelen wegen toch op tegen dat nadeel. Android biedt veel meer ruimte om applicaties  snel benaderbaar kwijt te kunnen en zoals gezegd zijn er eindeloos veel meer applicaties gratis te downloaden via de Android Market dan via die van Windows. Een leuk voorbeeld daar van is de whatsapp, daarmee kun je via internet smssen met andere whatsapp bezitters en of ze nu dichtbij wonen of ergens over de grens het kost je geen cent (buiten je data abo) een prima app dus voor ons zuinige Nederlanders! {#knipoog} 
Ik ben tot nu toe erg tevreden met Android en welke telefoon ik hierna ook kies de kans is groot dat het er eentje met Android zal zijn.

Tot slot nog twee vragen aan jullie:
* Wat vinden jullie van je besturingssysteem op je mobiel?
* Heeft iemand nog een aanrader voor wat betreft Android, Windows, Symbian of iPhone apss?

 

About the Author

Elmar

48 Reacties

 1. SafPymnfata

  Hello Thank you! I always wanted to write in my site something like that. Can I take part of your post to my blog?

  @SafPymnfata Yes you may, but only if you mention me.

 2. Truus

  Ach, ik ben blij dat ik kan bellen en sms-en. meer hoeft van mij niet. 🙂
  Behalve dan dat verslavende spelletje Galaxy Balls. 😉

 3. Inge

  Ik heb een Nokia N97 mini met symbian software en merk dat het surfen op internet traag gaat. Verder prima telefoon én fototoestel 🙂 Volgende telefoon: defenitly een ifoon……

 4. Brillie

  Mijn evo doet het bijzonder goed op WM7.

 5. Daisy

  Mijn vriend heeft ook zo’n Android besturing op zijn HTC toestel.
  Zelf heb ik maar een Middeleeuwse telefoon waarmee ik net kan bellen en sms’en.
  Ik ken ook helemaal niks van die besturingen. Ik kan je niet verder helpen met tips.

 6. hanscke

  Ik ben geloof ik wel heel erg ouderwets met mijn nokia waarvan ik het nummer dan ook nog niet eens ken.

 7. Min

  Mijn mobiel is zo antiek, die kan aan en uit, je kunt er mee bellen en sms-en.
  Maar ik wens je veel plezier met je nieuwe speeltje.

 8. FotoFietsMargreet

  Ik heb een simpele Nokia gsm waar ik mee kan bellen en sms’en. En de volgende zal er hooguit een zijn waar ik mee kan fotograferen en eventueel radio kan luisteren. Ik vind mijn mobieltje alleen nuttig voor onderweg en op vakantie. Ik vind het al een heel gedoe om aan een gewone nieuwe te beginnen, want deze begint nu wel op te raken.
  Sukses met het uitzoeken en groetjes

 9. Liesbeth

  Ik moet mijn iphone zowat constant opladen maar ik heb het handig aangepakt, gewoon met een verlengsnoertje bij de bank. Fijn weekend Elmar.

 10. Gerda Bergsma

  Helemaal geen ervaring mee….
  Ik kom alleen even laten weten dat ik om het hoekje gekeken heb!

 11. Brillie

  Naturlijk is Windows mobile de beste van allemaal.

 12. Brillie

  Je kan er maar druk mee zijn…

 13. Thérèse

  Ach hemel, voor mij te ingewikkeld. Sorry sorry! Ik ben al blij als ik het mobieltje op tijd opgeladen heb.
  Het beste ermee!

 14. Leo

  Ben ik een man en begrijp ik van het hele verhaal geen snars. IK vind het al knap als ik mijn mobiele telefoon kan laten doen wat ik wil. Dat is bellen, sms-sen en af toe een fotootje schieten. Moest onlangs overschakelen op mijn oude trouw Nokia nadat in BCN mijn Samsung i850 het begaf. SIM-kaartje overzetten en zo meer. En dan ontdekken dat een deel van het geheugen in mijn telefoon-adresboek niet is meegekomen….Dat werd weer een hoop gedoe om dat weer aan de gang te krijgen,..

 15. 10y

  Ik heb een nokia n97 en die draait op symbian. Ik ben daar best heel tevreden mee.
  Alhoewel symbian nu wel een beetje oldskool is.
  Wie weet, wordt mijn volgende (ooit {#knipoog}) een iPhone.

 16. tagrijn

  Met mijn mobieltje kan ik sms’en en bellen en verder leef ik dus nog in het stenen tijdperk… Het lijkt me soms dat veel mensen zijn vergeten dat je zo’n telefoontje ook als telefoon kuint gebruiken.

 17. Annette

  Voorlopig zit ik nog aan een abonnement vast en aan mijn oude mobieltje waar dierbare foto’s op staan die ik er niet af kan krijgen (software op pc werkt niet goed meer), dus doe ik het er nog maar even mee. Maar mijn volgende mobiel wordt sowieso eentje met internet erop, want ik heb toch een gave haven applicatie gezien van een collega scheepsspotter…………..ik was op slag verliefd erop. Nee, niet op die vent. Op zijn mobieltje! Hahahaha. Als ik hem heb kom ik wel bij jou om advies!

 18. Elise

  Ik ben gek op mijn Android foon .. maar dat weet je al. Wij what’s appen al Ik heb ook via Twitter al heel wat mensen enthousiast kunnen krijgen voor de Android telefoon .. veel beter en sneller dan de Windows versie en idd .. moet je bij Apple alles betalen voor Android is bijna alles gratis.

  groetjes Elise

 19. joke

  Ik vond het altijd jammer dat ik zo weinig techniek in huis had , maar na de reacties bij jou gelezen te hebben weet ik dat ik niet alleen sta maar dat jij super technisch bent. Dus al weer iemand die je niet kan helpen, maar jij komt er wel uit {#phonecall}.

  Groetjes.

 20. gerdaYD

  Oeioeioei, niet te doen, ik voel me een oen! Hihi. Maar het is inderdaad zo lieve Elmar, voor mij is dat allemaal hocus pocus, ik ben al blij als ik gewoon telefoneren en smssen kan! Maar jij bent blijkbaar een crack in die dingen, ik bewonder je daar voor, wawwww! Ik denk dus dat jij je toestel snel aan de praat zal krijgen én houden!
  Fijne zondag meid, geniet ook dààr van!

 21. Han

  Ojee, ojee ik ben er nog een van de oude stempel en heb nog een mobieltje met een kiesschijf en bel zelf haast nooit ik word gebeld.

 22. Fenny

  Voor mij een brug te ver!
  Geef mij maar mijn Nokia die belt, en waar ik ook muziek in heb om naar te luisteren!

 23. J@n.

  Gisteren heb ik hier ook al geprobeerd om te reageren en toen kreeg ik een error, ben benieuwd hoe het nou gaat.
  Van een digibeet als ik ben hoef je ook geen raad te verwachten, ik weet niet eens waarover het allemaal gaat.
  Nou eens kijken of het geplaatst wordt.
  Gr. J@n.

 24. marjolein vh pl.

  Waar heb je het over ????
  Ik heb nog een koelkast als telefoon, maar die wel naar behoren werkt 🙂
  Dus jouw hele verhaal is abacadabravoor mij
  Ik wens je een rustig weekend toe.
  Dag

 25. Billy

   
  oei, ik gebruik m’n gsm enkel om te bellen en smsen…verder gaat het niet
  Kan je dus geen raad geven, Elmar!
  Groetjes!

 26. francky

  hiervan heb ik weinig know how.
  twitteren doe ik via mijn pc en de gsm gebruik ik om te telefoneren.
  dat is het zo’n beetje.
  Al de rest is chinees voor mij.

 27. ank

  Omdat mijn beroep autorijden is, je daarin niet mag bellen en roken, rook ik nooit {#knipoog} en heb ik een normalen gsm.
  Mijn voorstel aan jou is eigenlijk: Koop een SIMPELE alleen bellen en gebeld worden telefoon en een hightec Phone voor de andere dingen ! {#eatpaper}
   
  groetjes,
   
   

 28. rietepietz

  eh……. besturingsysteem ……op m’n mobiel….? hééft tie dat dan ? Kortom , verwacht van mij géén antwoord op je twee vragen 😉

 29. klaproos

  hihije  spreekt mij  hier in  raadselen  elmarvoor mijn  gevoel zijn de marsmannekes bij jou  geland….ik wete niet waar  je het over hebt…gaat het  wel goed met  jou??lieve groet

 30. klaproos

  hihi
  je  spreekt mij  hier in  raadselen  elmar
  voor mijn  gevoel zijn de marsmannekes bij jou  geland….

  ik wete niet waar  je het over hebt…

  gaat het  wel goed met  jou??

  lieve groet

 31. Liesbeth

  Je weet ik heb een Iphone 3GS en die bevalt prima waar ook Whatsapp op kan. Trouwens ook Ping. Hier is iedereen verder meer voor de Blackberry maar de applicaties van Iphone zijn eindeloos en ik kijk wel iedere dag even. Ook heel veel gratis. Ik ben er helemaal gek op! Af en toe heb ik nu een app review op mn blog, dus kijk maar 🙂

 32. justm3

  Mijn volgende aankoop zal wss een smartphone zijn, maar voorlopig kan ik niet zo fantastisch veel met mijn telefoon. Ik had zelf al wel gehoord dat windows niet het meest geweldige besturingssysteem is voor op gsm’s.
   
  Veel plezier met je htc, ik hoop snel ook zoiets in de aard te kunnen kopen 🙂

 33. Plato

  Zal ik jou eens wat zeggen? Ik ben blij dat ik na mijn preVUT de mobiel rigoreus de deur heb uitgedaan. Ik ben al die softwareproblemen meer dan zat. En ik merk, na korte tijd afkicken, dat ik eigenlijk die hele mobiel niet mis. Het is heerlijk niet meer in dat mobieltjescircus mee te hoeven lopen.

  Ik ben genadeloos heerlijk ouderwets geworden.

 34. Marjolijn

  Ik hoef alleen maar heel af en toe te bellen en smsen met mijn telefoon en dat is genoeg.
  Ik kan je dus niet helpen, maar wil je wel graag een heel fijn weekend wensen.

 35. Redstar

  Ik ben dol op mijn Windows mobile in ieder geval. Weet dat de meeste foutmeldingen een gevolg zijn van eigen fouten 😀

  grts

 36.  Etje

  Ik hou het met een heel gewone gsm
  dus kan ik je hier niet mee helpen

 37. Leidse Glibber

  Ik heb er totaal geen verstand van maar sinds ik twitter, heb ik een android (samsung) en dat v=bevalt mij prima maar moet ook nog een hoop leren.

 38. Renesmurf

  Totaal geen verstand van.
  Ik heb alleen een mobiel voor als ik een dagje weg ga, en dat is dan alleen om te bellen.
  En zelfs dat gebeurt niet eens altijd.

 39. curieuzeneuzemosterdpot

  ik vrees dat dit chinees is voor mij, elmar!

  ik ben een ouderwets geval, net als mijn gsm!  {#tooth}
   
  gezellig weekend, 

 40. Jetske

  Zo te lezen loop ik een heel eind achter, ik krijg de afdankertjes van onze dochter. Ik kan in ieder geval bellen. Enne…achterlopers moeten er ook zijn, want we kunnen niet allemaal voorop lopen, dan wordt het zo druk daar. 😉

 41. Me!

  Ik draai een iPhone omgeving op mijn HTC en dat bevalt super. Ooit eens bij Brillie weggehaalt.

 42. Sisely.nl

  Heb er geen verstand van, sorry. Maar het ziet er wel leuk uit, hoop dat je er nog veel plezier ermee hebt.

 43. Jan K.

  Aan adviezen en tips omtrent apps e.d. kan ik je niet helpen. Zelf heb ik een eenvoudig toestelletje van LG, maar dat heb ik eigenlijk alleen voor noodgevallen bij me. Om mobiel meer mogelijkheden tot mijn beschikking te hebben, zit ik op dit moment te dubben of ik een iPad of een Galaxy Tab zal aanschaffen.
  Hoe dan ook, met of zonder apps: maak er een mooi weekend van!

 44. Annemarie

  Mede door wat ik van jou gelezen had en ik over mijn eigen telefoon niet echt tevreden was, ben ik overgestapt op htc…
  Trouwens Whatsapp heb ik nog niet. Zo gelijk even downen!! 🙂
   
  Tsja apps weet ik nu natuurlijk nog niet…

 45. Terrebel

  Mobieltjes ouden het leven juist makkelijker moeten maken. Toch? Mijn huidige apparaatje is ruim zes jaar oud inmidels en wordt eerdaags vervangen door de Nokia N8. Ook met Android, zo heb ik begrepen…

 46. Hanny

  Leuk, zitten we tegelijktijdig te reageren. hahaha

 47. Hanny

  Op beide vragen kan ik je geen antwoord geven. Ik heb een doodordinaire gsm, die kan bellen en sms’en (en nog meer wat ik niet gebruik). Voor mij meer dan genoeg. Al deze speeltjes laat ik graag aan jou over (en aan mijn dochter, die zo’n ding nu dus ook heeft, zoals je weet 😉 ).
  Veel plezier met het apparaat!

 48. Gisella

  Ik kom er door jou achter dat ik dus android heb en daar moet ik eerst maar eens goed mee vogelen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)