dinsdag 15 april 2008 Er zijn geen reacties deze week Blog

Na een kijkje achter de schermen bij het jachthuis leek het me ook leuk u een blikje achter de schermen van deze website te gunnen. Ik heb tijdens het tot stand komen van deze website vele vragen gehad over hoe het zo gekomen is, en waar ik de tijd vandaan haal om deze site regelmatig van nieuwe stukjes te voorzien. Op al deze vragen hoop ik in dit stukje een antwoord te geven.

Het hebben van een website stond al heel lang op mijn verlanglijstje, maar onder andere omdat ik niet goed wist wat ik er op wilde hebben kwam er niets van. Toen mijn man en oudste dochter een eigen website kregen en ik hun plezier in het maken en onderhouden van hun websites zag werkte dat aanstekelijk op mij, en al snel stond ik ook te popelen om online te gaan. Gelukkig had ik intussen ook een beter idee van wat ik op mijn website wilde hebben, en dat bracht me er toe om er meer werk van te gaan maken.

Precies op dat moment sprak ik, via msn, met een oud klasgenoot van mijn zoon die net, samen met een vriend, een webdevelopment bedrijfje (Kazimi) was begonnen. Ik kon die kans natuurlijk niet voorbij laten gaan. Ik vroeg hem om een proef homepage te maken en hij ging ijverig aan het werk. Het resultaat was iets wat al aardig op de huidige Homepage leek. Ik besloot na deze proeve van bekwaamheid, met Kazimi in zee te gaan.

Om te beginnen moest ik natuurlijk een domeinnaam aanvragen. De naam was eigenlijk vrij snel gevonden want alles wat op mijn website moest komen speelt zich af in mijn wereld en ‘Elmar’s wereld’ lag dus voor de hand. De domeinnaam werd aangevraagd en de webdevelopment jongens konden aan het werk. Wat volgde was een intensief contact, via msn, over mijn website. Er zijn vele uren in gaan zitten. We hebben tijdens de bouw van de website zeer veel plezier gehad, en we zaten gelukkig meestal op één lijn. Op 11 maart was het, na twee weken van hard werken, zover dat ‘Elmar’s wereld’ online kon. Eindelijk kon ik me gaan uitleven op mijn eigen website. Door het dagelijks gebruik bleek al snel, wat er nog verbeterd kon en moest worden aan de website, vandaar dat hij pas echt af was op 7 april.

Het was, en is, mijn bedoeling om dagelijks een artikel te schrijven voor op mijn website en daarbij reken ik de ‘mop van de dag’ niet mee. Dat betekent dat ik dagelijks achter mijn laptop mag gaan zitten om weer, een naar ik hoop leuk verhaal, op mijn website te kunnen zetten. Maar dat doe ik natuurlijk niet voordat ik mijn huishoudelijke plichten heb gedaan. ‘s Morgens is mijn aandacht dan ook volledig gericht op allerlei klusjes in en om het huis. ‘s Middags heb ik dan na de lunch mooi nog een uurtje voordat de kinderen thuis komen om aan het schrijven te wijden. Nu zult u begrijpen dat er dagen zijn dat ik te weinig tijd heb om een stukje te schrijven, ik zorg er dan voor dat ik in de dagen ervoor vast iets “op de plank” krijg. Ik zet het betreffende stukje dan op de achtergrond van de website en kan het op de bewuste, te drukke, dag met één druk op de knop zichtbaar maken op het wereld wijde web.

Hopelijk blijft het lukken om u elke dag een nieuw artikel te presenteren. Aan mijn motivatie zal het in ieder geval niet liggen want ik schrijf elke dag met veel plezier één of meer stukjes voor mijn website.

 

About the Author

Elmar

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)