woensdag 05 maart 2008 Er zijn geen reacties deze week Blog

In deze blog had ik beloofd om te vertellen over wat er zich zoal in mijn dagelijks leven afspeelt. Ik kom dan al snel op de was. Elke dag weer, zo lijkt het, vullen de wasmanden zich in dit huis weer als vanzelf. Jammer genoeg gaat het legen van de manden, het wassen, het vouwen, het strijken en het in de goede kast leggen minder vanzelf.

‘s Morgens verzamel ik alle was en sorteer ze in drie manden. Eén voor de donkere was, één voor de lichte en één voor de 60 graden was. Ik heb daar drie grote manden voor maar die blijken helaas vaak niet groot genoeg. “Waar komt al die was toch steeds vandaan?”; verzucht ik dan ook vaak. Goed we zijn met zijn vijven en de kinderen worden groter en groter, maar dan nog… soms bekruipt mij het gevoel dat mijn huis- genoten minstens twee sets kleren per dag dragen en in de was gooien. Of zouden de buren hun was gemakshalve bij ons in de mand stoppen? In elk geval lijkt het of de was zichzelf voortplant,… zou kunnen toch? Het is tenslotte bijna lente. Maar alle gekheid op een stokje, de hoeveelheid was lijkt schier eindeloos en er valt bijna niet tegenaan te wassen.Elke dag stop ik minstens één was in de machine als het er al geen twee, drie of meer zijn.

Afgelopen jaar begaf onze oude droger het en de wasmachine was er niet veel beter aan toe. Het klinkt misschien raar maar ik was daar erg blij mee want daardoor kreeg ik de kans om het aantal wassen te verminderen door een grotere wasmachine te kopen. Ik kan nu 6 kilo in de machine stoppen in plaats van 4 à 5 kilo maar… wie denkt dat het aantal wassen nu is afgenomen moet ik teleurstellen, het blijkt dat, jammer genoeg, een grotere wasmachine niet automatisch leidt tot minder wassen.

Nog even terug naar het was proces. Nadat de wasmachine zijn werk gedaan heeft, moet alle was uit de machine worden gehaald om vervolgens óf opgehangen te worden óf om in de droger te verdwijnen. Maar daarmee is de kous of liever de was nog niet af want dan ligt de edele taak van het was vouwen en het strijken nog te wachten. Het zal niet verbazen dat dat niet behoort tot mijn meest favoriete activiteiten. Maar zoals een bekend voetballer ooit zei: “Elk nadeel heb zijn voordeel”. In dit geval geeft het strijken mij een prima excuus, om ook overdag, lekker televisie te kunnen kijken. De BBC heeft ‘s morgens geweldige programma’s voor bij de strijk!

Rest tot slot nog de schone taak om alle kleding weer in de juiste kast te leggen en dan… dan begint de hele “never ending story” weer van voor af aan.

About the Author

Elmar

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)