maandag 22 december 2008 Er zijn geen reacties deze week Blog

Als laatste krijgt Scrooge bezoek van de geest van kerstmis in de toekomst. De geest laat hem allerlei mensen zien die schulden hebben bij Scrooge en die heel blij zijn. Scrooge begrijpt niet waarom de geest hem al deze blije mensen laat zien? Ziet de toekomst er dan toch zonnig uit? Helaas blijken deze mensen allemaal blij en dankbaar te zijn omdat hij Ebenezer Scrooge zo vlak voor kerst gestorven is.

De geest neemt Scrooge vervolgens mee naar het huis van zijn klerk Bob Cratchit, hier heerst geen vrolijke kerstsfeer. Tiny Tim leeft niet meer. Bob is niet thuis en de geest neemt hem mee naar het kerkhof waar ze Bob in tranen vinden bij het graf van Tim. Op de begraafplaats laat de geest ook een ander graf zien een open graf met een grafzerk met de naam van Scrooge er op.

De geest duwt Scrooge er in en Scrooge beland in de hel. Hier ontmoet hij Marley weer die hem mee neemt naar de enige koude ruimte in de hel. Terwijl ze daar heen lopen horen ze geluiden van hamers op aanbeelden. Het blijkt de ketting te zijn die voor Scrooge gesmeed wordt. De ketting is lang, groot en loodzwaar en wordt om de tegen een paal aanzittende Scrooge heen gewikkeld. 

Scrooge wakker vastzittend met zijn laken om de paal van zijn hemelbed. Hij loopt gelijk naar het raam en vraagt aan een jongetje dat net voorbij loopt welk dag het is. Het blijkt kerstmorgen te zijn. Scrooge realiseert zich dat het nog niet te laat is en dat hij zijn leven nog kan beteren. Hij geeft het jongetje geld om de grootste kalkoen bij de slager te gaan kopen. Zelf kleed hij zich snel aan en gaat op pad. Nadat hij de kalkoen van het jongetje heeft overgenomen gaat hij naar de speelgoed winkel die hij bijna laag koopt voor de kinderen van Bob Cratchit en ook haalt hij dure flessen wijn.

Vermomt als kerstman gaat Scrooge naar het huis van Bob Cratchit, hij overrompelt daar de familie met de kalkoen en cadeaux. Bob herkent Scrooge niet maar als Scrooge zijn baard even laat zakken schrikt hij zich rot. Scrooge belooft hem een beter salaris en zegt toe op zoek te gaan naar de beste doktoren voor Tiny Tim.

Onderweg naar huis komt hij Tom Jenkins tegen en scheld hem al zijn schulden kwijt en dat doet hij ook voor alle andere mensen die schulden hebben bij hem. De heren die aan het collecteren waren voor het goed doel komt hij ook weer tegen en belooft hen deze keer een riant bedrag. Thuis gekomen gaat hij zich omkleden om voor het eerst te gaan dineren bij zijn neef Fred….. 

 

About the Author

Elmar

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)