woensdag 04 februari 2009 Er zijn 35 reacties deze week Blog

Vandaag moest ik helaas van de dagelijkse wandeling afzien omdat ik mij niet helmaal lekker voelde. Als alternatief heb ik besloten een stukje uit een heel geestig boek te citeren. Het boek gaat over een jongeman die besluit om een wandeltocht te gaan maken over het pad dat langs de kust van Engeland ligt. Daarvoor leent hij eigenlijk al zijn benodigdheden inclusief een tent en de hond Boogie. Toen ik samen met mijn man jaren voor ons huwelijk een bezoek bracht aan Devon en Cornwall zagen we overal waar we kwamen, zeker in de buurt van de kust, mensen het boek luisterend naar de naam ‘500 Mile Walkies’ lezen. Niet zo maar lezen, nee de lezers barstten daarbij regelmatig in lachen uit. Natuurlijk intrigeerde dat en dus besloten we het boek ook aan te schaffen, en binnen de kortste keren zaten wij ook, af en toe luid lachend, te lezen.

De schrijver beschrijft hieronder hoe gedurende de tocht de relatie tussen mens en hond zwaar op de proef wordt gesteld.

Noord Cornwall: het moeilijke stuk

“Wat een geweldig karakter, wat een vriend” schrijft John Steinbeck in ‘Reizen met Charley’ toen hij en zijn poedel vertrokken op zoek naar Amerika. Hij was vast niet zo lovend geweest als hij met Boogie op pad was geweest. We waren nog nauwelijks een week onder weg en de traditionele band tussen hond en mens stond al onder druk. Team geest was het eerste probleem. Als ik een stok weggooide keek Boogie me verwilderd aan als of hij wilde zeggen: Jij gooide de stok, dus jij gaat de stok ook maar weer halen!” Het tweede probleem was winden. De storm die voor gisteren nacht was voorspeld, kwam niet, dat wil zeggen niet buiten de tent. Ik stak mijn hoofd op een gegeven moment naar buiten en zag een prachtige sterren hemel en een maan die krachtig genoeg was om schaduwen te veroorzaken. Op zee zag ik het vredige glimmen van lichtjes van een paar vissersschepen die rustig deinden op de golven. Binnen in de tent daar en tegen waren de condities vreselijk! Windkracht 10! Boogie lag in de hoek op het punt om te exploderen! Op gezette tijden kwam zijn kleine lijf omhoog, een knal ontsnapte dan aan zijn achterkant, en de zoete geur van de lente werd verdreven door een stank van rotte eieren vermengt met varkensstal. Ik smeekte Boogie om er mee op te houden! Ik kon niet geloven dat een dier zoiets vreselijks kon produceren, maar hij keek naar me op alsof hij wilde zeggen: “Ik was het niet!” om zich vervolgens om te draaien en het nog een keer te doen. Ik lag de hele nacht bij de deur van de tent en wachtte op een klacht van de lokale konijnen populatie…..

Lieve webbies ik hoop dat jullie relatie met jullie huisdieren niet op dezelfde manier onder druk komt te staan!


About the Author

Elmar

32 Reacties

 1. http://www./

  Bumbi gyenge odamondogatása, az ellenoldali faszagyerek még harmatosabb válaszai, és eyears lafatyolása a kollégák szurkolásától kísérve. Ennyi maradt, ez már tényleg a legalja, kérem kapcsojja ki.:-)

 2. kredit trotz mehrere kredite

  You norty pribbling wagtail you!This is just so funny – I love it. Although I need to go look up most of these words …And if you don't object I may draw on it as well for future works …I remember the glee with which I discovered the speech in King Lear in which Kent roundly curses Oswald!

 3. Elly

  Alex Pearl OMG I don’t know Pol or Rad – do you? Wow. Yes let’s mate (sorry Al). I’ve been thinking that because most artists don’t wash and care for hygiene we could go IVF, or maybe even the surrogate route so I don’t have to actually go through anything that could count as a proper life experience. Mummy and Daddy say they don’t want little old me to chn!aeaDgvid, thanks for thinking about the possibility. I will get PA man to cross you off list.This IS exciting!

 4. tagrijn

  ‘t Was inderdaad ijzig koud, maar ben toch blij dat ik dit stuk met je heb meegelopen. Bedankt.

 5. Me!

  Ik ben blij dat jij voor mij die wandeling hebt gemaakt. Ik zat achter mijn bureau naar buiten te kijken en te denken aan de vakantie die vandaag was afgelopen.

 6. Pia

  Ik ben gek op de natuur, geniet van jouw wandeling maar mij krijg je niet een bos in in mijn eentje hoor. Held op sokken ? Dat zal wel, maar je hoort zulke rare dingen. De hond helpt ook niet want die kruipt al weg achter mij als er een blaadje opwaait 🙂 Dus moet ik gewoon wachten op de man tot hij mee gaat

 7. rietepietz

  Goed dat je een beetje steun aan ons had 😉 het begin zag er zéker erg donker uit maar dat viel dus alles mee . Er stond hier in het westen ook een behoorlijk koude wind maar ook Henk en ik laten ons meestal niet ontmoedigen al  moeten we het wél met wat minder “groen “in de buurt doen dan jij !

 8. Jetske

  Een boek lezen levert inderdaad niet zoveel foto\\\’s op dan een wandeling. Ik vind het wel heel dapper van je en gezond dat je er toch opuit bent gegaan. En je hebt een mooie serie gemaakt.

 9. Elise

  Prachtige foto’s maar eh ik hou het kort, sorry, maar ben gaar na 11 uur training vandaag, wens je een fijne avond en een gezellig dinsdag, Elise

 10. Mannie

  Dat is wel een mooi laantje zo met die bomen. Dat wil ik ook eens gaan proberen in vue te maken zoiets. Wie weet van de week even een poging doen 😉

 11. Di Mario

  Zo die vogel heeft geen last van de kou,

  die heeft gewoon zijn jas uitgedaan.

  Love As Always
  Di Mario

 12. jo2see

  Bedankt voor een prachtige wandeling, waar ik lekker warm achter mijn laptop van kan genieten 🙂

 13. Wieneke

  Zodra het weer een beetje warmer wordt en mijn vingers niet aan de knoppen van mijn digicam vastvriezen, zal ik jouw idee eens pikken. Ik maak elke dag ook een forse wandeling (met de honden) en dan neem ik de lezers ook eens mee. Jemig,wat een enorm nest was dat. Een ontsnapte aap of zo? Of was het voor een hele grote merelfamilie, die nogal aan elkaar klitten 🙂

 14. Marjolijn

  Ik heb weer genoten van de wandeling, het was wel koud hoor. 🙂

  Liefs
  Marjolijn

 15. Sanne

  Wat een heerlijke wandeling hebben we weer met je mogen maken! Ik vind het altijd heel erg leuk om met je mee te mogen wandelen via je site.
  Na afloop toch maar wel warm worden misschien met een boekje in een hoekje of niet?

  Off-topic: Ik hoop eind deze week mijn site online te hebben. Mannetje is er mee bezig tussen het rusten door. Hij is een aardige kenner van Joomla, dus het wordt vast wel wat.

 16. Leidse Glibber

  Mooie wandeling weer en ik heb respect voor je hoor om eruit te gaan met deze kou. Hier een beetje (natte) sneeuw en regen gehad, gewoon triest weer dus.

   

 17. Hanny

  Dat was weer een mooie wandeling. Je moet altijd diep zuchten voor je met deze weeersomstandigheden naar buiten gaat. Maar ben je terug, dan heb je een heel voldaan gevoel.

  Je zou haast denken dat het een ooievaarsnest is. Maar een ooievaar in een bos lijkt me toch wat ver gezocht.

 18. Inge

  Gelukkig bleek het enge bospad minder eng te zijn dan gedacht 🙂 t was erg koud hier, bij jou ook? Eigenlijk weer om bij de open haard te zitten met een goed boek.

  Wow, je zus had idd een heel bijzondere buurman zeg. Als mijn zoontje (middelste de tennisser) dat hoort morgen weet ik zeker dat tie als eerste vraagt: heeft ze hem ook gezien? en als tweede: zouden wij daar ook niet mogen logeren als het toernooi er is………

  Ben benieuwd naar het jachthuis. Vorig jaar ben ik er nog naar toe gefietst op de befaamde witte fiets……

   

 19. beuzeblaadje

  Zo Elmar, petje af dat je vandaag met dit gure weer toch weer zo’n fikse wandeling hebt gemaakt! Ik heb weer genoten en verheug me nu al op morgen!!

  Ajuuuus, beuzeblaadje

 20. Redstar

  Nou, ik was lekker binnen gebleven hoor 🙂 en dat deed ik vandaag dan ook. Dank dat ik even mee kon op jou wandeling vandaag 🙂 pracht foto’s

 21. ArtMus

  brrrrrrrrrr. dat donkere bos…………………………

  en was je helemaal alleen??????  grizels……{#ghost}

  Ik heb het er niet op.

  Maar wel op stukken natuur die hersteld worden.

  Mooi dat de beekjes weer mogen meanderen.

  Dat vogelnest is een joekel zeg…ik zou ook wel eens willen weten wie daar woond.

  Een mooie serie Elmar.

 22. marjolein

  Ha, ha, de 3-de marjolein, maar nu met ei :))

  Zalige wandeling, waardeer het erg dat je voor ons er met dit barre weer erop uittrekt, maar het is wel de moeite waard :))

  Heerlijke wandeling was dit achter de pc {#lach}

  Dag

 23. Jeroen

  Van die dagelijkse wandelingen met jou krijg ik heimwee naar m’n vroegere plekkie in Brabant. Wat een prachtige omgeving was daar ook. Heerlijk die rust van het bos. Trouwens in foto’s plakken en knippen ben jij best wel goed.

 24. Renesmurf

  De wind was vandaag aanzienlijk minder dan gisteren, veel aangenamer zo.
  Nieuwe natuur is altijd goed, het zal me benieuwen wat het gaat worden.

 25. Betty

  Heerlijk om buiten te zijn:) Vandaag ben ik alleen op de fiets naar fitness gegaan en verder lekker warm thuis. Die foto met die veertjes is apart!

 26. J@n

  Weer geweldige mooie foto’s joh! Het is of ik met je mee loop, ik kan al bijna da boslucht ruiken!{#neutraal}

 27. gerdaYD

  Vandaag
  draag jij
  een jas
  van hout.

  Je bent de
  “eregast”
  welbeschouwd

  Vluchtig..
  beroerd
  mijn hand,
  nog voor
  een laatste maal
  jou houten
  schouder.

  Nog zo vertrouwd.

  Dan klinkt
  een lied,
  van ongekende
  pracht.
  Ik kijk
  rond mij heen.
  Maar vind
  de vogel niet.
  © nena

  Dank je wel Elmar, ik heb weer eens genoten van je wandeling!

 28. Leo

  Het is voor mij als typische Randstadbewoner net of jouw logjes over een ander deel van de wereld gaan. Zovel ongerepte (nou ja..) natuur….Dat kennen wij hier niet zo. Is het niet ongelooflijk stil soms?

 29. Etje

  Bedabkt,

  voor de foto’s hoor is nu precies of we zijn daar ook eens op stap geweest.

  prettige dinsdag

  Etje

 30. marjolijn

  Stoer hoor om er toch op uit te trekken…!!!

  Het was weer allerzins de moeite waard, dank voor het mee wandelen.

 31. Gertje

  Kom nog eens naar je mooie foto’s kijken ,fijne dinsdag straks

 32. Jan K.

  Het was ongetwijfeld een koude kuier, maar aan de foto’s te zien was het weer alleszins de moeite waard. Mooi om te zien, dat daar bij jullie ook gewerkt wordt aan dat proces om water en natuur één te laten worden. Dat is hier ook op verschillende plaatsen gaande. Leuk om dat te volgen!

 33. Liesbeth

  dat het koud is zie je bijna aan de foto’s, maar leuk om weer met je mee te gaan, het is wel afwisselend

 34. curieuzeneuzemosterdpot

  wat een keuze in vogelkastjes??

  deze wandeling is weer eentje om in het voorjaar over te doen, elmar!

   

  of ..

   

  mss morgen al??

   

  ahnee, dan kom ik met je mee naar het jachthuis!  {#happy_thumbup}

 35. sisely

  Geniet er maar lekker van de natuur dat is ook nog eens goed voor lichaam en geest, prachtige foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)