woensdag 02 april 2008 Er is 1 reactie deze week Blog

Gisteren was het 1 april en dan lees ik de krant altijd met enige behoedzaamheid. Sterker nog ik probeer het artikel te zoeken dat niet klopt en er dus bij wijze van 1 april grap is ingezet. Toen ik dus las dat na zijn zalig verklaring Paus Johannes Paulus II, drie jaar na zijn dood, weer opgebaard zal worden, dacht ik bingo! Dit moet de 1 april grap zijn.

Volgens het dagblad La Stampa zou de Portugese prelaat Saraiva Martins gezegd hebben dat de paus in een glazen vitrine gelegd zou worden gehuld in zijn ambtskleding en met een wassen masker over zijn gezicht. Door het lichaam te tonen “kunnen wij hem nader brengen tot de duizenden gelovigen uit alle delen van de wereld die iedere dag op zijn tombe komen bidden” aldus de prelaat. Op dit moment ligt Johannes Paulus II nog in drie kisten in een crypte samen met meerdere van zijn overleden collega’s. Zijn lichaam is speciaal geconserveerd.

Het stond al langer vast dat zijn graf naar de Sint Pieter verplaatst zou worden na zijn zalig verklaring maar dat hij álá Sneeuwwitje in een glazenkist zou worden gelegd drie jaar na zijn dood kwam mij hoogst onwaarschijnlijk over, het moest hier wel om de 1 april grap gaan. Toen ik vanmorgen dan ook de krant voor me had ging ik gelijk opzoek naar de bevestiging van mijn vermoeden. Maar hoe ik de krant ook na ploos er was taal nog teken te vinden dat het een 1 april grap was geweest. Er werden vele 1 april grappen door de krant ontmaskerd maar niet het verhaal van Paus Johannes Paulus II.

Zou het dan toch echt waar zijn? Ik kan en kon het nog steeds niet geloven. Gelukkig hebben we tegenwoordig Google en dus ging ik op zoek naar artikelen die dit verhaal konden bevestigen dan wel ontkrachten. Hoewel het me nog steeds een vreemd verhaal lijkt kan ik nu niet anders meer dan geloven dat het echt waar is. Op het internet heb ik meedere artikelen gevonden met min of meer dezelfde strekking. Men is kennelijk al heel lang van plan om het lichaam van Johannes Paulus II ten toon te stellen na zijn zalig verklaring. Nu het dus niet om een 1 april grap blijkt te gaan kan ik niet anders dan me afvragen of men in Rome ze nog wel allemaal op een rijtje heeft. ‘Laat de doden rusten’, was het toch? Hopelijk komt men tot inzicht en verplaatst men Paus Johannes Paulus naar een eenvoudig ondoorzichtig graf in de Sint Pieter.

 

About the Author

Elmar

1 Reactie

  1. thera

    zo, dat ziet er mooi uit!

    Mocht iemand nog interesse hebben dan heb ik nog 4 kaartjes ter beschikking ter waarde van €120.

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Optionally add an image (JPEG only)